Az ételintoleranciáról is beszéltek a Fiumében

Egészségnapot tartottak a Napkelet Egészségközpont szervezésében  a Fiume hotelben, Békéscsabán. A rendezvény célja az volt, hogy a különböző előadásokon teljes képet kapjanak a látogatók arról, hogyan csempészhetik be az életünkbe az egészséges táplálkozást és életmódot. 

Somi Magdolna, atlaszPROf specialista, gerinckezelő, a Napkelet Egészségközpont tulajdonosa úgy gondolja: az emberi test úgy fejezi ki a jó hangulatát, ha az emésztése rendben van. Elmondta: az ősz az, amikor a legjobban oda kell figyelnünk az emésztőrendszerünkre, a helyes táplálkozásra és vízfogyasztásra, hiszen ilyenkor “elcsendesednek” a szerveink. Úgy fogalmazott: mivel egy egészséges szervezethez hozzátartozik, hogy egyensúlyban legyünk, ezért olyan előadókat hívtak meg, akik ebben az érdeklődők segítségére lehetnek.

Az első előadás az egészséges táplálkozásról szólt. A funkcionális medicina képviselője, dr. Demény János orvos tartott előadást, aki azt vallja: a szervezetünkben minden mindennel összefügg, és ha az emésztőrendszer egyensúlyban van, akkor ez az egész testre kihat. Előadásában többek között beszélt a különböző ételintoleranciákról, ezek okairól valamint kezelési módjairól.

A Herbaferm Kft. jóvoltából egy magyar fejlesztést is bemutattak. Olyan gyógynövényekből álló cseppekkel ismertették meg a látogatókat, melyek az emésztőrendszeri flórát táplálják vissza. Dr. Tombácz Attila a KAQUIN technológiát mutatta be, amelyet már 15 év fejleszt. Az orvos olyan oxigén-dús vizet állított elő, amely a szervezetben lévő elsavasodás okozta sorvadásokat regenerálja.

Somi Magdolna a test egyensúlyáról szólt, elmondása szerint az elcsúszott egyes nyaki csigolya – mely egy születési trauma következménye –  minden embernél problémákat okoz. Úgy gondolja, hogy ha egészségről van szó, akkor erről is mindenképpen beszélni kell.

Az Immunotic Kft. tulajdonosa, az Immunotic gép feltalálója Szloboda Balázs is bemutatta fejlesztését a rendezvényen. A gép tulajdonképpen a testben lévő konfliktusokat, lelki problémákat oldja különleges frekvenciájú rezgéshullámok segítségével.

 

 

Az előadások közötti szünetben a látogatók egyénileg is beszélgethettek az előadókkal, valamint glutén-laktóz és cukormentes süteményeket, kekszeket kóstolhattak.

A rendezvény 18 óráig tartott a Fiumében, majd ezt követően a Zöld Bambusz étterembe invitálták a szervezők a vendégeket, ahol egy gluténmentes, egészséges ételekből összeállított menüsort fogyaszthattak el.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,