Fagyi-trend: Önnek melyik a kedvence?

2020. augusztus 5. 14:10 | Csiffáry Zsuzsanna

Minden nyáron más-más fagylalt trendek hódítanak. Néhány fagylaltozót kérdeztünk arról, hogy saját meglátásuk szerint idén melyik íz a kelendőbb.

Egy helyi kávézóban nagy figyelmet fordítanak arra, hogy azok a személyek is tudjanak fagyit enni, akik érzékenyek vagy allergiások rá. A vezető véleménye szerint egyre többen fogyasztanak a mentes termékekből, még azok is, akik egészségügyileg nincsenek rákényszerítve erre.

Bodóczi István a CafeOne tulajdonosa elmondta, hogy az idei évben az egészséges vagy más néven menteskínálat a legnépszerűbb. Ez azt takarja, hogy glutén-, laktóz- és cukormentes fagylaltjaik vannak, és több mint 10 íz közül választhatnak az ideérkező vendégek. 

Galéria

A fagylalt házhoz szállítása, valamint az utcán való kiszolgálás, segítette át a kávézót a nehéz időszakon. A továbbiakban igyekeznek sütemény ízű fagylaltokat készíteni, mint például a tiramisu.

Egy orosházi fagylatbárban a kézműves fagylaltokról kérdeztünk egy mestercukrászt arról, hogy mi az oka a kézműves termékek iránti nagy igénynek.

Nagyon fontos tudni, hogy a kézműves fagylaltok 30-35 % levegőt tartalmaznak. Ami annál többet tartalmaz az már nem számít kézműves fagylaltnak - mondta el Csizmadia Szabolcs mestercukrász. Az így kapott, 30 %-os levegővel fújt kézműves fagylalt ízdús, amiből akár kevesebb mennyiség is elegendő. A cukrászda békéscsabai bárjában Asztalos Nóra marketingvezető elmondása alapján a csoki fagyi az, ami igen népszerű.

 

Galéria

 

 

 

 

További programok »

Itthon

FEL