Az "élmény" lesz a második Barát Tünde-díj középpontjában

2023. október 6. 20:24 | Vincze Attila

Meghirdették a második Barát Tünde-díj pályázatának témáját pénteken a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnáziumban. Az intézmény az elismerést az iskola 2022-ben elhunyt mozgókép és médiaismeret tanárának emlékére hozta létre.

A gimnáziumban tartott tájékoztatón az egykori pedagógus volt élettársa ismertette az idei pályázati kiírás feltételeit. Dián Tamás elmondta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is két kategóriában, média és mozgókép kategóriában várják a pályaműveket a diákoktól. Előbbi esetén minimum 5, maximum 10 fotóból álló fotósorozattal vagy egy maximum 10 000 karakter terjedelmű, tetszőleges műfajú írással lehet pályázni, utóbbinál pedig egy maximum 10 perc hosszúságú saját készítésű rövidfilmmel műfaji megkötés nélkül. A tavalyi pályázat témája a hála volt, az idei pedig az élmény lesz.

– Nagy élmény, hogy befolyásolni tudjuk a tehetséges fiatalok életét ezzel a díjjal, mert lehet, hogy valakit pont ez az elismerés indítja abban, hogy megtalálja az életcélját – részletezte.

 

 

Az eseményen jelen volt az előző kiírás győztese is, aki egy 5 perces rövidfilmmel nyerte meg az első díjat. Nagy Dóra kiemelte: számára nagyon sokat jelentett, hogy elkészítette az alkotást, hiszen az egyetemi jelentkezéskor a kisfilm bekerült a portfóliójába. A díjjal járó pénzjutalmat pedig a következő munkájába fektette be.

 

 

– Ez egy nagyon szép gesztus és örülök annak, hogy már második éve indult el a pályázat. Hiszek abban, hogy ez több évig fentmarad, mert látszik az, hogy van lelkesedés a diákokban, még mindig sokat jelent a tanárnő személye – fogalmazott.

A Barát Tünde-díjra október hatodikától jövő év április hatodikáig adhatják be a pályázataikat az Andrássy Gimnázium tanulói. 

További programok »

FEL