Átadták az idei Barát Tünde-díjakat az Andrássyban

2023. május 10. 12:32 | Fajó Attila

Átadták azt a tavaly ősszel alapított díjat, amelyet az Andrássy Gyula Gimnázium 2022 tavaszán elhunyt mozgóképkultúra és médiaismeretek szakos tanára, Barát Tünde emlékére hoztak létre. A díjhoz kapcsolódó pályázatra idén 19 diák nyújtotta be munkáját.

Idén a pályázat témája a hála volt. Dián Tamás, a díj odaítéléséről döntő 11 fős bírálóbizottság vezetője szerint megható volt látni, hogy milyen mennyiségben és nem utolsó sorban milyen minőségben érkeztek be a tanulók alkotásai. Mint mondta, ez méltó emléket állít az elhunyt pedagógus hivatásának és életművének, amit a média szakterületén hátrahagyott.

– A beérkezett művek egyértelműen bizonyítják az iskola diákjainak tehetségét, ahogy arról a néhai Barát Tünde mindig is beszélt – fogalmazott Dián Tamás.

 

 

Nagy Dóra, a gimnázium tanulója, aki a díjazottak között volt, elmondta, hogy nagyon hálás a kapott elismerésért. Igaz, hogy viszonylag kevés ideig volt Barát Tünde tanítványa, de a felgyűlt sok szép emlék és megszerzett tudás örökérvényűleg az élete részévé teszi a Barát Tündével eltöltött időt.

 

 

További programok »

FEL