Az egyik forgatáson a csabai származású Ferencz Bence volt Törőcsik Mari sofőrje

2021. április 20. 11:04 | Such Tamás

Ferencz Rezső kollégánk fia, Bence, a 2013-as nyár végét egy fővárosi filmforgatáson töltötte. Történetesen a Kossuthkifli mozi stáb egyik sofőrje volt – többek között Törőcsik Marié.

„Keresztanyukám a filmszakmában dolgozik, és tulajdonképpen neki köszönhetem, hogy egy jó hónapot csodálatosabbnál csodálatosabb emberek közt lehettem – meséli Ferencz Bence a fővárosban élő marketinges közgazdász, a Madrapur együttes basszusgitárosa. – Egyebek mellett Haumann Pétert, Trokán Nórát, Reviczky Gábort, Lengyel Tamást fuvaroztam, de a minap elhunyt Törőcsik Marival kerültem a legjobb kapcsolatba.”

Bence szerint ez főként annak tudható be, hogy a színésznő a nyarakat a második otthonában, a Kőszeg melletti Velemen töltötte. Így kvázi a Budapest-Velem-Budapest utak alatt volt idő összerázódniuk. A fiatalemberrel nem egyszer megesett, hogy reggel elment a színésznőért, és csak este vitte vissza.

 

Törőcsik Mari a legendás diófa alatt – Fotó: Stekovics Gáspár

A legendás diófa alatt – Fotó: Stekovics Gáspár

 

„Már az első találkozásunk csodálatos volt – folytatja. – Alighogy beléptem a kapun, hátrahívott a kert végébe, és megmutatta a kedvenc diófáját, ahova mindig kijárt pihenni, szöveget tanulni.”

Majd Bence az indulás előtt észrevette, hogy Törőcsik Mari papucsban akar a forgatásra elindulni, így óvatosan jelezte neki. Mire ő azt felelte: „Bence, arra mindig figyeljen, hogy nehogy papucsban induljak el, mert az velem előfordulhat.”

Elmondása szerint nehéz volt a szituáció: 23 évesen ott ül egy kocsiban Törőcsik Mari mellett. De szerencsére a kölcsönös figyelemnek köszönhetően nagyon hamar feloldódott. A színésznő nemcsak a saját életéről mesélt, hanem a sofőrje életére is kíváncsi volt.

„Bence, megmutatom, hogy hol készítik az ország legfinomabb bablevesét” – mondta az egyik alkalommal a művésznő, az egyik hosszú forgatási napot követően.

 

Ferencz Bence a Foolaboutban teker a néhai Elefánt bluesdiszkóban – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Bence a Foolaboutban teker a néhai Elefánt bluesdiszkóban – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

„Egy másik hosszú felvétel után – teszi hozzá –, miután indultunk volna haza, megkért, hogy hozzak már neki egy Unicumot, de ne az EU szabvány szerintit, hanem a rendeset. Tehát ne a 4 centest, hanem a jó öreg 5 centest, az a feles.”

Előfordult olyan is, hogy útközben megálltak egy kamionparkolóban, és a kocsiban elismételték az aznapi szöveget.

„Noha mindig segíteni kellett neki feladni a kabátját, mert egy kicsit már fájtak a kezei, de amikor beindult a kamera, ragyogott” – fűzi hozzá Bence.

További programok »

FEL