Az egyházmegye is támogatja a koraszülöttmentőt

2017. február 9. 15:47 | Kugyelka-Zámbori Eszter

3 és fél millió forinttal támogatja a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt, amelynek köszönhetően fordulóponthoz érkezett a gyűjtés. Az összegyűjtött adományok összege elérte a 20 millió forintot, így rövidesen megvásárolhatják a mentőautót.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye ünnepélyes keretek között adta át támogatását a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak. Az eseményen dr. Kiss-Rigó László példaértékűnek nevezte a civil szervezet kezdeményezését.

–Nagyon példaértékűen felelősen szolgáló önkormányzat és egy hasonlóan gondolkodó civil szervezet, egy alapítvány együttműködése ez, amihez csatlakoztunk. Ez számunkra megtiszteltetés és remélem, hogy minél hamarabb sikerre vezet ez az akció, amit az alapítvány hirdetett. - hangsúlyozta dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök. Hozzátette: az egyházmegye jelentősen szolgálja a köznevelés, a gyermek és ifjúság védelem, felsőoktatás, szociálisterület vagy az egészségügy ügyét. Saját projektjeik is vannak, de örömmel csatlakoznak olyan fontos kezdeményekhez, mint a koraszülöttmentő beszerzése.

–Nagyon jó érzés, hogy közel vagyunk a célhoz, és nagyon jó, fantasztikus érzés, hogy ekkora az összefogás Békés megyében. Az ember büszke, hogy itt él, hogy az emberek segítenek. Mikor látják, hogy nem esett szét, tudják, hogy a pénzük megfelelő helyre fog kerülni, akkor önzetlenül segítenek. - mondta el Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az elmúlt közel egy évben egyre nagyobb összefogás alakult ki annak érdekében, hogy Békés megyének is legyen egy koraszülöttmentője. Sokan adtak kisebb-nagyobb összeget a nemes célért. Az egyházmegye adománya volt az eddig legmagasabb összeg. A szerdán átadott 3 és fél millió forintnak köszönhetően fordulóponthoz érkezett a gyűjtés.

A mai akcióval átléptük azt a bűvös határt – azt a bűvös 20 milliós határt – ami véleményem szerint már lassan elegendő lesz arra, hogy a mentőautót megvásároljuk. Természetesen a mentőautóba szükséges eszközöket is megvegyük. Nemrégiben kértünk árajánlatot egy speciális mentőautókat gyártó cégtől. - tájékoztatott Alt Norberta Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány alapítója.

A mentőautó és az eszközök beszerzését követően egy különleges cég végzi majd el az autó átalakítását koraszülöttmentővé, ami további jelentős költségekkel jár. Az alapítvány képviselői szerint, ha továbbra is ilyen mértékben támogatják a megyében élők a kezdeményezést, talán már az idei nyáron a koraszülöttmentő üzemeltetésén kell majd gondolkodniuk.

További programok »

FEL