Egészségügyi szakdolgozókat tüntettek ki Gyulán

2019. február 22. 15:56 | behir

Csütörtökön rendezték meg a Magyar Ápolók Napját a Békés Megyei Központi Kórház Árvay Termében. Az ünnepség az elmúlt évben felavatott Kossuth Zsuzsanna emlékmű megkoszorúzásával kezdődött, majd átadták az elismeréseket – írta meg a kórház.

 

Kép forrása: Békés Megyei Központi Kórház

 

Elsőként dr. Szabó Ferenc orvos igazgató ünnepi köszöntője hangzott el, majd Mészáros Magdolna ápolási igazgató szólt a  jelenlévőkhöz. Mindketten hangsúlyozták, hogy az ápoló utánpótlás biztosításáért az utóbbi években jelentős kormányzati támogatás indult. Balogh Adrienn felszólalását követően az ünnepség névadójára, Kossuth Zsuzsannára, az első magyar ápolóra Nógrádi Éva emlékezett.

A Tiszteletbeli ápolók köszöntését követően újabb Tiszteletbeli ápolót avattak. Az elismerést Szicsek Margit főiskolai docens, tanácsadó szakpszichológus vehette át.

Az ápolók munkájának elismeréseként a kitüntetések sorát folytatva bejelentették, hogy a Magyar Ápolók Napja alkalmából tartott országos ünnepség keretében Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Gerebenics-Szín Rózsa mentálhigiénés munkatárs.

Az intézmény által alapított Év szakdolgozója kitüntetést ebben az évben két munkatárs érdemelte ki. 2019-ben az év szakdolgozója Priskin Andrea fizioterápiás szakasszisztens. Év szakdolgozója elismerésben részesült Enyedi Lajos ápoló példaértékű munkavégzése miatt.

A Magyar Ápolási Egyesület Ezüst kitűzőjét Urbán Éva érdemelte ki. Az elismerést Koszta Julianna megyei elnök adta át.

 

Kép forrása: Békés Megyei Központi Kórház

 

A kitüntetetteket dallal köszöntötte Kovács Nikolett.
Az ünnepség az egészségügyi szakdolgozók tudományos ülésével folytatódott. Az üléselnök dr. Zsilák János főigazgató helyettes és Mészáros Magdolna ápolási igazgató asszony.

 

További programok »

FEL