Az autósokat is meglepte a Mikulás

2022. december 6. 16:10 | Vári Bianka

A közúti közlekedők nemcsak a maguk, hanem mások biztonságáért is felelnek, ezért fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat. A rendőrség az év minden napján végez ellenőrzéseket, Mikulás nap alkalmából pedig meglepetéssel készült a szabályosan közlekedőknek.

Kedd reggel a forgalmas Szarvasi úton egymás után állították meg az autósokat a rendőrség munkatársai. Mint az év minden napján, most is a szabálytalanul közlekedőket igyekeztek kiszűrni a forgalomból, hiszen aki így vezet, magára és másokra is veszélyes. 

– Ugyanakkor ilyenkor, Mikulás napján egy kis ajándékkal is készülünk. Természetesen az a célunk, hogy találkozzunk a közlekedőkkel, és azokat részesítsük egy kis meglepetésben, akik valóban sokat tesznek azért, hogy ők maguk biztonságosan közlekedjenek, és odafigyeljenek másokra is – fogalmazott a rendőrség szóvivője, dr. Szombati Andrea.

Akinél az ellenőrzés alatt mindent rendben találtak, annak a Mikulás ajándékot adott. A puttonyból fényvisszaverő prizmák, jégkaparók, és oktató füzetek találtak gazdára. Az apró figyelmesség sokakat meglepetésként ért, de az ajándéknak mindenki örült. 

– Szerintem jó dolog, mert ha valaki jól viselkedik, akkor nemcsak büntetőpontot adnak, hanem ajándékot is – véli Lung Béla, aki szintén ajándékkal hajthatott tovább.

A szóvivő elmondta, hogy az autósok ilyenkor rendszerint megköszönik a rendőrök munkáját, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy mindannyian biztonságban hazaérjünk.

További programok »

Itthon

3. Főzz és Segíts! – Amikor is jó együtt lenni, jó együtt tenni, jó együtt enni

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál részeként vasárnap kora reggel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – harmadjára rendezte meg a Főzz és Segíts! jótékonysági karitatív rendezvényét. A Rondella melletti várkertben mintegy 40 csapat főzte a paprikás krumplit. A befolyt bevételt a Kádas György Alapítvány, illetve a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára ajánlották föl a szervezők.
2024. május 19. 15:06
FEL