Mikulással a biztonságért: Békéscsabán végzett közúti ellenőrzéseket a rendőrség

2021. december 6. 17:00 | Hidvégi Dávid

Folyamatosak a közúti ellenőrzések Békés megyében. Hétfőn, Békéscsabán, a szabályosan közlekedőket a Mikulás megjutalmazta, míg a szabálytalanokat megbüntette. Időközben a megyeszékhelyen elindult az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve is, amelyben a rendőrség Magyarország egész területén, december 6-a és 12-e között közúti ellenőrzéseket végez.

Meglepetés várhatta Békéscsabán, a Szarvasi úton közlekedőket, különösen azokat, akiket megállítottak a rendőrök. Az egyenruhások egy szokásos közúti ellenőrzést végeztek, az okmányokat és az autó műszaki állapotát vizsgálták meg és akiknél mindent rendben találtak, azok egy ajándék jégkaparót kaptak a Mikulástól.

– Volt már fizetnivalóm a nem odafigyelés miatt, ezért fokozottan figyelek a dolgokra, mert sokba kerül a butaság. Értékelem a gesztust, hogy nem csak csekket kap az ember, hanem ajándékot is – mondta Szpisják Balázs.

A Roadpol elnevezésű ellenőrzés ezzel párhuzamosan zajlik. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának ellenőrzési terve alapján, Magyarországon egy héten keresztül a rendőrség elsősorban az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetőket igyekszik kiszűrni a forgalomból.

 

(Fotó: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság)

 

– Az ittasság nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Számtalanszor látjuk azt, hogy ittas vezető közlekedési balesetet okoz, és nem csak ő maga sérül meg, hanem a vétlen áldozatai is. Adott esetben vétlen sérültjei, esetleg halálos áldozatai is vannak egy-egy balesetnek. Nemrégiben mi magunk is beszélgettünk egy olyan fiatalemberrel, aki ittasan vezetett és ő maga ugyan nem sérült meg a balesetben, amit okozott, de a mellette lévő társa súlyosan megsérült – fogalmazott Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrség az akciókkal arra hívja fel a figyelmet, hogy aki szabálytalanul vagy ittasan vezet nem csak magát sodorja veszélybe, hanem másokat is.

További programok »

FEL