Az "Alul semmi" május közepétől a Jókai színházban

2019. március 16. 17:07 | Kovács Andrea

A nagysikerű Alul semmi musical változatát állítják színpadra a Jókai színházban. Kiváló zene, rengeteg szereplő és néhány pikáns jelenet  jellemzi a darabot, melyet május 17-én mutatnak be, Tege Antal rendezésben.

 

 

Az Alul semmi című filmet 1997-ben mutatták be, 2011-ben pedig musical is készült belőle. A történet egy gyárbezárás következményeit mutatja be. A nagy iparvárosban minden férfi munkanélküli lesz, egyedül a nők dolgoznak és átveszik a hatalmat  Ettől a helyzettől a férfi karakterek, sztereotip viselkedésmódok már nem tudnak működni, és ez számos problémát szül – ismertette az olvasópróbán a történetet a darab rendezője, Tege Antal.

A darab főszereplője egy gyári munkás, aki miután elveszíti munkáját, nehéz helyzetbe kerül. Nem tudja eltartani az egyébként széteső családját és gyermeke láthatási joga is veszélybe kerül. Tele van kétséggel, és muszáj valamit kezdenie az életével – mondta el szerepéről Csomós Lajos színművész

A munka nélkül maradt férfiak azt találják ki, hogy levetkőznek, és így  jutnak majd pénzhez. A munkanélküli gyárigazgatót a nagyközönség előtt eddig más szerepkörökben megismert Kovács Áron alakítja.

– Nagyon vicces, hogy engem választottak erre a szerepre, mert azt hiszem, hogy ő a legidősebb karakter volt a filmben, egy ilyen jól fésült, öregebb ember. Mindenesetre, ő  egy tánctanár, aki nem tud táncolni. Ezt a részét jól tudom hozni, tehát ez nagyon kényelmes szerep lesz – mondta a műsorvezető, előadó.

 

Fotó: Kovács Dénes

 

Gerner Csaba ízléséhez nagyon közel áll a darab zenéje és mint elmondta, hangjához is illik az általa megformált karakter.

– Brutálisan jó zenéje van. Nekem ezek a funkys zenék nagyon bejönnek. A hangom is pont olyan amin megszólal ez a figura. Egy fekete, afroamerikai embert játszom a darabban. Ehhez még le kell barnulnom, mert ugye olyan testrészeim is látszani fognak amelyeket egyébként nem nagyon ér napfény– fogalmazott a színművész.

A Békéscsabán is nagy sikernek ígérkező előadásban a Jókai színház szinte egész társulata szerepet kap. Az Alul semmi című musicalt május 17-én mutatják be a Sík Ferenc kamaraszínházban.

 

További programok »

Kultúra

FEL