Az Alföldvíz Zrt.: Felelőtlen nyilatkozatot tett a szakszervezet

2019. június 25. 16:39 | behir

Az Alföldvíz Zrt. álláspontja szerint az Alföldvíz Szakszervezet felelőtlen nyilatkozat tett, mellyel rendkívüli károkat okozhat a víziközmű-szolgáltatónak, illetve a munkavállalóknak.

Az Alföldvíz Zrt. közleménye szerint a cég a szakszervezet levelében állítottakkal szemben nem került a gazdasági szakadék szélére és nem is fizetésképtelen. A béreket, a számlákat, az alvállalkozóit, valamint a közterheket határidőre képes kifizetni. Hangsúlyozni kívánják továbbá, hogy a víziközmű-szolgáltatás biztonságos elvégzéséhez a cég rendelkezik a mindazon eszközökkel, forrásokkal, amelyek a nyári csúcsidei fogyasztás kiszolgálásában sem okoznak fennakadást.

A fizetésképtelenség akkor következhetne be, ha a társaság vezetősége végrehajtaná a – korábbi, még kedvezőbb gazdasági környezetben tett – béremelési ígéretét, vagyis pillanatnyilag a béremelésre nincs forrása a szolgáltatónak, azonban a vezetők, a tulajdonosokkal továbbra is azon dolgoznak, hogy az ígéret megvalósulhasson – írják a közleményben.

 

További programok »

FEL