Autómentes világnap: Tematikus hetet szerveztek a Trefortban

2023. szeptember 22. 17:38 | Csiffáry Zsuzsanna

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közlekedési munkaközössége csatlakozott az autómentes világnaphoz. Ennek apropóján nagyszabású rolleres és kerékpáros felvonulást szerveztek, amelyen közel 40 rolleres és 70 kerékpáros vett részt.

A Trefort csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, amelynek főszervezője, Kiss Péter hangsúlyozta: a közlekedéskultúrát nemcsak erősíteni, hanem megteremteni szükséges.  

Mint mondta a hét az autómentes világnappal ért véget. Ezen a napon délelőtt, az intézmény udvarán gyülekeztek a diákok, akik közül csaknem 40-en elektromos rollerekkel gurultak végig a belváros utcáin a Bird helyi szolgáltató közreműködésével, míg a közel 70 kerékpáros Gerla és Póstelek érintésével karikázott végig a várost övező kerékpárutakon.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

– Az Európai Mobilitási Héten illetve az autómentes világnapon nemcsak a mai napra fókuszáltunk, hanem sokkal inkább egy gondolatmenetet szerettünk volna elindítani, ami környezetkímélő szemléletmódhoz vezethet. Kollégáimmal azon voltunk, hogy a városi közlekedésre hívjuk fel a figyelmet. Ezért a mikromobilitástól a teljes mobilitásig érintettünk témaköröket, hogy a környezetszennyezést visszaszorítsuk és egyre jobban figyeljünk a környezetünkre városi szinten – fogalmazott Kiss Péter. 

Az oktató hozzátette, hogy egész héten nagy érdeklődéssel kísérték végig a diákok a programokat. Mint mondta, fontos a közlekedéskultúra megteremtése, ezért rendőrségi előadást is hallhattak a tanulók, ezálta még nagyobb hangsúlyt kapott a hét. 

Galéria

További programok »

FEL