Autómentes világnap: A Kölcsey utcai ovisok is rollerre és bringára pattantak

2023. szeptember 22. 15:47 | Csiffáry Zsuzsanna

Ha nem is világszinten, de békéscsabai viszonylatban erőteljesen felhívta a figyelmet néhány intézmény az autómentes világnap jelentőségére. Ezen a napon többek között a Kölcsey utcai ovisok is bringán, rolleren kerülték meg többször az intézményt. A kisebbek, nagyobbak és az őket kísérő rendőrök, valamint óvodapedagógusok jó időben tölthették meg jó kedvvel és zsivajjal az utcákat.

A Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda székhely óvodájának közel 100 ovisa már negyedik alkalommal biciklizte, rollerezte, a kiscsoportosok pedig sétálták körbe az intézményt az autómentes nap alkalmából.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Idén is, mint minden évben, a kerékpározó és rollerező kisgyermekek a Békéscsabai Rendőrkapitányság és Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedés-rendészeti osztálya kerékpáros és motoros szakembereinek vezetésével kerekezték körül az óvodát.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

– Nemcsak ezen a napon, hanem egész évben nagy hangsúlyt fektetünk az óvodában a biztonságos közlekedésre való nevelésre. Nagyon fontosnak tartjuk azt is, hogy a kisgyermekek a biztonságos közlekedésen kívül megértsék és megtanulják, hogy milyen sokat tehetnek az egészséges és tiszta környezetért azzal, ha szüleikkel együtt minél többször közlekednek gyalog vagy kerékpárral – mondta el Szvarnaszné Judit, az intézményvezető-helyettese. 

 

Galéria

 

További programok »

FEL