Automatizált szállítópályával bővült a békéscsabai postai logisztikai központ

2023. július 18. 16:36 | Hidvégi Dávid

Nem kevesebb, mint 50 milliárd forintból megújítja csomagküldő rendszerét a Magyar Posta Zrt. A depók automatizálásával és az informatikai megoldások beépítésével a társaság az egyik legkorszerűbb csomaglogisztikai képességekkel rendelkező versenypiaci szereplővé válik. Kedden a megújult békéscsabai logisztikai üzem automatizált szállítópályáját adták át.

A szalagátvágást követően, a piros gomb megnyomásával indították útjára a békéscsabai postai logisztikai üzem automatizált szállítópályáját. A fejlesztésnek köszönhetően lényegesen gyorsabbá és hatékonyabbá válik a küldemények feldolgozása.

– A szállítópályán óránként, akár 2500 darab küldemény feldolgozása is lehetséges, miközben a csomagok hitelesített tömeg- és térfogatmérése, valamint azonosítása és irányítása is megtörténik A szállítópálya szalagja maximum 32 kiló súlyú 60-szor 120 centiméteres küldemények feldolgozására képes – mondta Balczó Barnabás, Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

 

Hozzátette: a duplájára bővített békéscsabai logisztikai központban 110 ember dolgozik, akik a megye 75 települését szolgálják ki, köztük a közel 60 ezer lakosú megyeszékhelyet. Békéscsaba vezetése örömmel fogadta a beruházást, ugyanakkor továbbra is keresi a megoldást a novemberben bezárt posták ügyére.

– Időnként a hatékonyság javulása a lakosoknak pici kellemetlenséget okoz. Ezt kell kell fogadjuk, hisz egyszerre több székben ülni nem lehet. Éppen ezért a mai napon az elnök-vezérigazgató úrral, államtitkár úrral tárgyaltunk arról, hogy a postai szolgáltatások elérhetőségét, hogyan lehet rugalmas megoldásokkal szélesíteni. Örülök, hogy elnök-vezérigazgató úr nyitottságot mutatott erre, van feladatunk ezzel kapcsolatban. Az elkövetkező időszakban tudunk tárgyalni – fogalmazott Szarvas Péter polgármester.

Az átadón a Gazdaságfejlesztési Minisztérium állami vagyonért és postaügyért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: a kormány elvárása a posta felé az, hogy az ország minden pontján magas minőségű és hosszútávon fenntartható szolgáltatást nyújtson, ehhez azonban meg kell újulnia.

– A cél pontosan az, hogy a posta versenyképes és hatékony szereplő legyen hosszútávon is. Ebbe beletartozik az évről évre növekvő csomagmennyiség kezelése is, amely feladatát a kiugró időszakokban is megfelelően kell ellátnia. Ahhoz, hogy elérjük a célunkat és a posta hosszútávon a belföldi kiscsomag-piac első számú szolgáltatóvá váljon, elengedhetetlen a postai logisztikai hálózat megújítása – hangsúlyozta Láng Géza.

Az 50 milliárd forint összértékű, 2019-ben elindított MPL+ program a tervezett ütemben halad, a békéscsabai a tizenhetedik új logisztikai depó, amelyet üzembe helyeztek.

Galéria

További programok »

Itthon

Városi gyereknap a Munkácsy Negyedben – galériával

A gyereknapi körtúránkat a Csabagyöngyében kezdtük Évi tündér megnyitójával, majd bejárva a helyszíneket láttuk, hogy a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Emlékház és a Napsugár Bábszínház is színes programokkal várta a családok seregét.
18:50
FEL