Átszállás nélkül Békés és Gyula között

Hat megállót iktatnak be a két autóbuszállomás között.

Szeptembertől buszjárat indul Gyula és Békés között. Pillanatnyilag az utazóknak kerülőt kellett tenniük és Békéscsabán át kellett szállniuk, ha el akartak jutni egyik településről a másikra, holott sokan ingáznak Békés és Gyula között.

Szeptembertől közvetlen járat lesz a települések között. A kérést Gyula és Békés polgármestere közösen fogalmazta meg.

– A hétköznapi élet során polgárainkat összeköti annyi minden, a másik városba járnak sokan dolgozni, tanulni vagy éppen egészségügyi ellátásért. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a közlekedési kapcsolatok is jól működjenek. Ez Gyula és Békés viszonylatában még igen sok feladatot jelent a városvezetések számára, ezért is elkötelezettek vagyunk Izsó Gábor polgármester úrral, hogy javítsunk a helyzeten – mondta dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

Mészáros Sándor, a DAKK kommunukációs munkatársa elmondta, naponta két buszpár közlekedik majd szeptembertől: Békésről 6.50 perckor, Gyuláról 7.25-kor indulnak közvetlen járatok, míg délután Gyuláról 14.30-kor, Békésről 15 óra 5 perckor járnak buszok a másik településre. A buszok a következő megállókat érintik majd: Gyula autóbuszállomás, Tesco, Üzletközpont, Biczere Iskola, Pósteleki elágazás, Veszely Csárda, Békésen a városháza és Békés autóbuszállomás.

Dr. Görgényi Ernő hozzátette: ígéretet kaptak arra a DAKK-tól, hogy ha sokan használják a járatokat, akkor várhatóan még több busz közlekedik majd.

Megosztás:

Címke: , , , ,