Atlétika: Ezüstöt szerzett a csabai junior csapat

2019. július 8. 12:22 | behir

Magyarország, Csehország, Szlovákia és Szlovénia U20 csapatai mérkőztek meg egymással Győrben vasárnap, a korosztály nagy hagyományokkal rendelkező válogatott viadalán.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubból két junior korosztályú versenyző kapott meghívást a válogatottba. A fiatalok megmérettetésén több kiemelendő eredmény is született – adta hírül a csabai sportszervezet.

A 4x4 00 méter kvartettje bronzérmesként ért célba, a váltó egyik legerősebb tagja, Steigerwald Ernő (edzője: Adorján László) is hozzájárult ahhoz, hogy jó időeredményt, 3:17,61-t ért el a válogatott.

Apáti Bence 1500 méteren állt rajthoz, jó időeredményre törekedett, s 800 méterig ő diktálta a tempót. Ez később megbosszulta magát, így 4:06,14 időeredménnyel az 5. helyre volt elegendő a futása – nyilatkozta Tóth Sándor edző.

Az összetett és a nemenkénti pontversenyt is Csehország nyerte, Magyarország mögöttük ezüstérmesként zárt. A dobogóra Szlovénia válogatottja állhatott még fel, Szlovákia negyedik helyen végzett.

További programok »

Sport

Kovács Anett a Ferencvárosban folytatja a pályafutását

A Békéscsabai Előre NKSE szélső játékosa még a békési megyeszékhelyen fejezi be az idei bajnoki szezont, de nyártól már a Ferencvárost erősíti. Kovács Anett a csabai klub egyik legeredményesebb játékosa, így a liláknak nehéz lesz pótolniuk őt a következő idénytől.
2020. február 26. 15:04
FEL