Atlétika Eb: Csabai sprinterrel remekelt a váltó, Bogdán 23. lett

2024. június 11. 15:18 | Kovács Dávid

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club gerelyhajítója nem jutott a döntőbe, a csabai nevelésű, de gödöllői színekben szereplő Steigerwald Ernővel a soraiban a 4x400 méteres váltó országos csúccsal jutott a fináléba a római atlétikai Európa-bajnokságon.

A kontinensviadal hétfői napján női gerelyhajításban mindkét magyar messze volt a döntőbe jutástól. A selejtezőben jutott szerephez az egyetlen csabai atléta ezen az Európa-bajnokságon, Bogdán Annabella 52.91 méterrel a 23. helyen végzett, honfitársa, Diósi-Moravcsik Angéla 54.53 méteres szezoncsúcsával a 19. pozícióban zárt.

A 4x400-as váltó kedden délelőtt állt rajthoz a selejtezőben, a Békéscsabáról Gödöllőre igazoló Steigerwald Ernő nyitó emberként 5. helyen adta át a botot, majd az egyéniben 400 méteren 6. helyen záró Molnár Attila a második olaszok mögött szorosan, harmadik helyen hozta be a váltót, mely 3:02.09 percre javította a magyar csúcsot és bejutott a szerdai fináléba.

 

További programok »

Sport

Bora távozik, Szatmári és Uram újra lilában

Bora György négy szezon után elhagyja a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapatát – jelentette be a csabai klub hivatalos oldalán, hétfőn. Az egyesület ezzel párhuzamosan megerősítette a korábban megjelent hírt, mely szerint a korábban két szezont a liláknál töltő Szatmári István ismét a viharsarki csapatban játszik majd. A Vasas pedig közölte, hogy Uram János a következő szezont a csabai gárdánál tölti kölcsönben.
18:37
FEL