Átadták az Egyszeri Innovációs Ösztöndíjakat

2023. november 10. 08:24 | Fajó Attila

A reáltárgyakat sikeresen művelő diákok által beküldött innovációs projektek kiértékelése után átadták a Békés Megye Műszaki Haladásáért Alap Alapítvány által létrehozott Egyszeri Innovációs Ösztöndíjakat csütörtökön a Civil Szervezetek Szövetsége székházában Békéscsabán.

Az alapítvány által meghirdetett pályázat célja olyan, a társadalmat, a gazdaságot segítő műszaki és kutatás-fejlesztési tevékenység hasznosításáról szóló pályamunkák generálása volt, amelyek erősítik és elősegítik az innováció tárgykörébe tartozó műszaki, környezetvédelmi, természettudományi vagy matematikai ötleteket. 

Az alapítvány szakmai zsűrijének elnöke röviden értékelte a beérkezett projekteket. Kincses László elmondta, hogy azok nemcsak reflektáltak az általuk felfedezett problémára, de megoldási javaslattal is éltek, gondosan körüljárva az adott kérdést. Kiemelte: ez becsületére válna minden tudósembernek, de a középiskolás-korú diákoknak kiváltképp. 

 

 

A beérkezett munkák első három helyezettje sorrendben a következőek: Paróczi Olivér (BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium), Mocsár Rajmund és Angyal Anna Hajnalka (a békési Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium), valamint Rétlaki Csaba (BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium).

Az eseményen jelenlévő díszvendégek gratuláltak a fiataloknak az elért eredményekhez, akik pénzjutalomban részesültek, illetve tárgyi jutalmat is kaptak Herczeg Tamás országgyűlési képviselő felajánlásának köszönhetően.

További programok »

Itthon

FEL