Majális a békéscsabai civil szervezetek prezentálásában

2023. május 1. 13:07 | Fajó Attila

A május elsejei Civil Kulturális Börze immár hagyomány Békéscsabán. Az idei rendezvény 20 civil szervezet, alapítvány vagy éppen egyesület munkáját, tevékenységét mutatja be. Emellett különböző fellépők, különféle műfajokban gondoskodnak a szórakoztatásról.

– Huszonkettedik alkalommal mutatjuk meg magunkat a város nyilvánossága előtt és kínáljuk megtekintésre, megvételre a kiállító civil szervezetek szellemi vagy nagyon is kézzelfogható termékeit, alkotásait – mondta el Gólya Pál, a békéscsabai Civil Szervezetek Szövetségének elnöke.

Valóban az 1999-ben alakult szövetség 2000 óta szervezi a Civil Kulturális Börze rendezvényét, segítve a csabai tagszervezetek népszerűsítését, megismerhetőségét, de a különböző kapcsolatok és együttműködések kialakulását és megerősítését is.

Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő kiemelte, itt Csabán megbecsült a civil szervezetek munkája. E mostani rendezvény pedig jól mutatja, hogy nem hiába, hiszen a vármegyeszékhely szervezetei ismét kitettek magukért.

Dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója megnyitó beszédében elmondta, hogy a kormányhivatal stratégiai együttműkodésben áll és továbbra is abban kíván maradni a civil szervezetekkel. 

– A város a tavalyi évben közel 200 millió forinttal segítette civil szervezeteink munkáját – fogalmazott dr. Juhász István, önkormányzati képviselő, civil ügyekért felelő tanácsnok. – Mi sem mutatja jobban ennél, hogy szükség van arra, hogy a civilek hallassák hangjukat és jobbító észrevételeikkel segítsék a  városvezetés munkáját. 

Galéria

További programok »

Itthon

Németh Szilárd: A nemzeti konzultáció egy sikeres eszköz Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök sikeresebben tud tárgyalni Brüsszelben, amennyiben a lakosság részt vesz a nemzeti konzultációban – fogalmazott a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtökön Békéscsabán. Németh Szilárd szerint fontos, hogy akik Európában és helyben, akár itt, Békéscsabán szeretnék képviselni a magyar, illetve a helyi emberek érdekeit, azoknak szabadoknak, szuveréneknek kell lenniük.
19:42
FEL