Átadták az adományt a szülészeti osztálynak

2018. május 11. 17:24 | Szendi Rita

Közel 150 takaróval és kendővel gazdagodott a békéscsabai kórház szülészeti osztálya. Az adományt a Békés Születésért Támogatókör ajánlotta fel az intézménynek.

Nemrég tizenkét anyuka és babája egy rögtönzött táncos bemutatóval készült a belvárosi bevásárlóközpontban. A szervezők a jótékonysági eseményen összegyűlt pénzadományokból közel 150 kendőt vásároltak, amelyeket szerdán adtak át a békéscsabai Réthy Pál Kórház Szülészeti osztályán.

A megmozdulást így látták a behir.hu munkatársai: 

 

 

– Nagyon örülünk annak, hogy nagy sikere volt a flashmobnak és annak, hogy közel ötvenezer forint értékű adományt tudtunk összegyűjteni. A kórház részéről is pozitívan fogadták ezt az adományt – mondta el a Békés Születéséért Támogatókör alapító tagja, Mátyusné Gálik Zsuzsanna.

Az aranyóra a születést követő első órát jelenti, amit a baba az édesanya mellkasán tölt. Ekkor az újszülött és a kismama bőr-bőr kontaktusban van. Ezt a kapcsolatot erősítik és segítik ezek a speciális takarók és kendők.

– Egy kiváló anya-gyermek kapcsolat kialakításában fontosak ezek a kellékek. Később, az első években ezeket a gyermekeket követve lényegesen kevesebb pszichés és testi probléma merül fel – fogalmazott a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház orvosigazgató-helyettese, Dr. Boros Zoltán.

Az akció főszervezője elárulta, hogy a támogatókörnek hosszú távú tervei vannak, és reméli, hogy ősszel egy újabb kezdeményezéssel segíthetik a kórház munkáját.

További programok »

FEL