Átadták a városi elismeréseket Orosházán

2020. augusztus 21. 10:44 | behir

Az államalapítás ünnepén átadták a városi elismeréseket Orosházán - írja az önkormányzat közleménye.

– A magyar nép történelme éppen úgy, mint Orosháza története arra tanít bennünket, hogy képesek vagyunk közösséget, nemzetet, várost és országot építeni, olyan várost és olyan országot, mely a boldogulást kínálja, a jövőt jelenti – fogalmazott az államalapítás orosházi ünnepségén Dávid Zoltán, a város polgármestere.

A Szent István szobornál tartott rendezvényen a városvezető ünnepi beszédében méltatta az államalapító király életművét, s mindazokat, akik a Szent István-i örökség szellemében mindenkor a haza érdekében cselekedtek.

– Ma minden magyar ünnepel, és hiszem, hogy holnap minden magyar újra kiveszi a részét a munkából és tevékenykedik családja, népe, hazája javát szolgálva. Ahogyan Szent István életműve apránként teljesedett ki, sokak munkája által, úgy Orosháza is apránként vált pusztaságból szép várossá, sokak áldozatos munkájának köszönhetően – emelte ki a városvezető.  

 

 

A rendezvényen – miután a helyi egyházfők megáldották – új kenyeret kínáltak az ünneplőknek, akik ezt követően az evangélikus templomban, az Orosházát 1744- ben újratelepítők egykori harangja köré gyűltek.

A járványhelyzet miatt tavasszal, Orosháza születésnapján nem volt lehetőség átadni a városi elismeréseket, ezért idén az államalapítás ünnepéhez kapcsolták a díjazottak köszöntését.

„Orosháza Város Díszpolgára” elismerő címet kapott Horváth József mezőgazdasági technikus, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke. „Orosháza Városért” elismerő címet kapott Dr. Blahó János iskolaigazgató, Czecher Péter rendőrkapitány, Bánhidi Zoltán nyugalmazott igazgató helyettes, zenepedagógus.
„Orosháza Város Sportjáért” elismerő címet kapott Gombkötőné Tóth Ilona senior úszó versenyző, Lászlai Tibor triatlon versenyző, Dr. Letavecz Ilona sportvezető Orosházi Úszó Sportegyesület, Mellis Mihály íjász versenyző.
„Thék Endre Díj Orosháza Gazdaságáért” elismerő címet kapott Rádai János István tollfeldolgozó, cégvezető, Ilovszky Béláné építőanyag kereskedő, cégvezető.
„Dr. László Elek Díj Orosháza Egészségügyéért” elismerő címet kapott Dr. Lehoczky Tamás fogorvos, fogszabályozó szakorvos, Dr. Török Ágnes neurológiai osztály osztályvezető főorvos.
„Mokry Sámuel Díj Orosháza Mezőgazdaságáért” elismerő címet kapott Csizmadia Lajosné pékség tulajdonos, Dénes József Béla növénytermesztő, ügyvezető.
„Fehér J. István és Flór László Örökös Vándordíj” elismerő címet kapott Kovács Péter triál versenyző.
„Orosháza Közszolgálatáért Díj” elismerő címet kapott Dr. Nikolics Nikoletta aljegyző, Szabó Mónika közegészségügyi és járványügyi szakügyintéző, Petrovszki Mária könyvtáros, Tóthné Szekeres Mária pénzügyi vezető.

 

 

A városi ünnepség és díjátadó ceremónia mellett a bogárzói lóversenypálya kínált programot augusztus 20-án. Az ingyenes, sokakat megszólító és megmozdító eseményen a fő attrakció a Nemzeti Vágta előfutama volt, melyet idén először rendeztek meg Orosházán. A galopp futamok mellett a verseny izgalmát hozta el a városszéli pályára a fogathajtás, az ügetőversenyek, valamint a különböző lovasbemutatók. A rendezvényre a helyiek mellett számos más településről is érkeztek, megtisztel jelenlétével az eseményt Dallos Gyula, lovaskultúráért felelős miniszteri biztos.

 

További programok »

FEL