Átadták a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság felújított épületét

Megújult Békéscsaba egyik emblematikus épülete: a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság irodaépületét 400 millió forintos pályázati forrásból korszerűsítették, míg a hátsó létesítmények felújítását, az Országos Rendőr-főkapitányság plusz 40 millió forinttal támogatta.

 

 

A nyílászárók cseréje és a külső hőszigetelés mellett a festésnek köszönhetően új színt kapott a kapitányság épülete.

Az épület ünnepélyes átadóján a gazdasági országos rendőr főkapitány-helyettes köszöntőjében elégedettségét fejezte ki. Kovács István rendőr vezérőrnagy elmondta: jó érzés volt a megújult épületet látni, belépni és átadni azt a Békés megyeieknek. Hozzátette: a gazdálkodásuk során a rendőrségi épületek tekintetében a felelősségük kettős, hiszen nemcsak az a feladatuk, hogy a szükséges ingatlanokat, épületeket felépítsék, hanem az is, hogy fenntartsák, megóvják azokat.

Mint azt a megyei rendőr-főkapitány,  dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok köszöntőjében hangsúlyozta: a 45 éves létesítmény korszerűsítésre több szempontból is szükséges volt. Az 1973-ban felépült rendőrségi székházon is nyomot hagyott az idő, és egyre nehezebben tudott megfelelni a kor követelményeinek. A mindenki számára jól látható esztétikai probléma mellett a rossz állapotú nyílászárók, a magas fűtési költségek és a kevésbé gazdaságos üzemeltetés is sürgették a felújítást – jegyezte meg a megyei rendőr-főkapitány.

A munkálatok 2018 januárjában kezdődtek. Az irodaépülethez tartozó tornaterem, műhely, kazánház és a rendőrségi gépjárművek indítását végző objektum felújításához az Országos Rendőr-főkapitányság nyújtott támogatást. Az ünnepségen a rendőrségi vezetők kiemelték, hogy további felújításokat is terveznek az épületen.

Megosztás:

Címke: , , , ,