Az Év Szaloncukra versenyt először 2020-ban tartották meg, a szervezők minden évben több kategóriában hirdetnek győztes. Idén az Év új íze címet egy barackos-mogyorós szaloncukor nyerte el. A nyertes szaloncukor alapja roppanós tejcsokoládé, ezen belül csorvási sárgabarackból készült lekvár; valamint karamellizált fehér csokoládé és száz százalékos mogyorópaszta van, amit mogyorós ganache krémmel fejelt meg a Hóvirág Fagylaltbár stábja.
Asztalos Nóra, a fagylaltbár tulajdonosa hozzátette, nagy megtiszteltetés számukra az első hely, habár a cím nem jár nyereménnyel, de egyfajta szakmai értékmérőnek számít.
A barackos-mogyorós szaloncukor Orosházán és a Békéscsabán kapható, de megrendelés útján Békésen, Tótkomlóson, Hódmezővásárhelyen és Szegeden is meg lehet vásárolni.