Ármányos puncspancs: Az évad utolsó bemutatója a bábszínházban

2019. április 27. 10:21 | Vágvölgyi Nóra

Környezetszennyezés, állatvédelem és a Föld megmentése. A Békéscsabai Napsugár Bábszínház legújabb előadása Michael Ende Ármányos puncspancs című meséjét dolgozza fel. A kisiskolásoknak szóló történet a mai világot érintő, aktuális problémákra hívja fel a figyelmet, miközben a két főhős a Földet igyekszik megmenteni a varázslók átkaitól.

 

 

A történet szerint Lidérczynek, a gonosz varázslónak éjfélig összesen száz gaztettet kell véghez vinnie. A varázsló rokonával, Piranja Vámpiria boszorkánnyal együtt ördögi tervet eszel ki. Az általuk kevert „fortyogó, rotyogó” puncspancs bájitallal a Föld minden lakója bajba kerülhet. Csak a két házi kedvenc a zsörtölődő holló és a kicsit együgyű kandúr mentheti meg a világot.

 

 

Fotó: Tiit Tamme

 

Ha az álnok varázsló terve sikerül, a bájital hatására az újévi jókívánságok rosszra fordulnak, a folyók kiszáradnak, a hegyek szétporladnak, az erdők leégnek, a városok romba dőlnek, és az utolsó szilveszteri harangütésre menthetetlenül elpusztul az állatok és emberek otthona, a Föld.

Nyolc évvel ezelőtt már láthatta a közönség az Ármányos puncspancs című előadást a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban. Idén viszont Kovács Géza Blattner-díjas rendező a szereplők emberi oldalát is szerette volna bemutatni a bábszínház rajongóinak.

A szereplők szerint, idén talán még aktuálisabb Michael Ende kalandos meséje. A Piranja Vámpiria boszorkányt megszemélyesítő Csortán Zsóka, bábszínész szerint fontos, hogy a Föld megóvása, a környezetszennyezés témája a bábszínházban is jelen legyen.

– Muszáj ezekről a dolgokról beszélni, mivel tényleg nagy veszélyben van a Földünk, a jövőnk, és az unokáink –  fogalmazott Csortán Zsóka.

De sikerül-e megakadályozni a Föld pusztulását a két nem mindennapi szuperhősnek, túlélhető a puncspancs bájital? Minden kiderül az alig egy órás előadásból. A bemutató április 27-én, azaz ma délután, 16 órakor lesz.

 

További programok »

FEL