Árgyelán György: A Fidesz legyőzhető, de ez nem megy a DK nélkül

Évet értékelt a Demokratikus Koalíció helyi választókerületi elnöke.

-Ebben az évben mi arra a megállapításra jutottunk, hogy a Fidesz legyőzhető. Már talán mindenki megértette és megérti, hogy ez nem fog menni a Demokratikus Koalíció nélkül. Ez egy alaptétel – mondta Árgyelán György megyei képviselő, a Demokratikus Koalíció Békés megye 1. számú választókerületi elnöke a DK évértékelőjén.

Árgyelán György beszélt arról, hogy öt évvel ezelőtt, 2011. október 22-én alakult meg a Demokratikus Koalíció, ezzel párhuzamosan jöttek létre a DK választókerületi szervezetei. Mint az a Békés megyei évértékelőn elhangzott, a párt erősödik, és csak a megyében több mint húsz településen jött már létre helyi DK csoport.

– 2016-ban egy vitaanyagot készítettünk Sokak Magyarországa címmel. A kongresszus után széleskörű konzultáció-sorozatot indítottunk Békés megyében is, és fórumok, kitelepülések szervezésével ismertettük meg a lakosság széles rétegeivel az anyagot. Ehhez sok használható gondolatot fűztek hozzá a megkérdezett Békés megyei emberek – fogalmazott Árgyelán György.

A DK Békés megye 1. számú választókerületi elnöke az évértékelőn röviden összefoglalta, miről szól a Sokak Magyarországa, azaz mit szeretne elérni a párt. Szabad és korszerű iskolát képzelnek el, ezért – mint mondta – a DK meg fogja szüntetni a KLIK-et, el fogja törölni a kötelező tankönyvek rendszerét, vissza fogja adni az iskolák szabadságát, gyermekközpontúvá fogja tenni az oktatást és öt év alatt megduplázza, 10 év alatt megháromszorozza a tanári fizetéseket.

Gyógyulást szeretnének az egészségügynek, ezért egyebek mellett emelnék az egészségügy költségvetési forrásait, 5 év alatt megdupláznák, 10 év alatt megháromszoroznák az orvosok, ápolók fizetését.

Igazságosabb adózásban gondolkodnak, egyszerűsített adórendszerrel, a terhek elosztásával.

A DK több esélyt adna a szegényeknek, szeretnék, hogy a létfenntartáshoz feltétlenül szükséges ivóvíz és elektromos áram járjon alanyi jogon, ingyenesen, és az e feletti részért kelljen fizetni.

Árgyelán György szerint a korrupciót egyenesen „el kell tiporni”, ezért a DK felül fogja vizsgálni a „trafikmutyi”, a „kaszinómutyi” és a „földmutyi” keretében kötött szerződéseket.

A párt az szeretné, hogy legyen az internet-hozzáférés alapjog, váljon ingyenessé minden háztartásban egy szintig, hogy a gyerekek tanulni tudjanak.

Az elnök beszélt arról is, hogy el szeretnék érni: csak az szavazzon itt, aki Magyarországon él, vagy korábban Magyarországon élt.

Árgyelán György egyebek mellett megemlítette azt is, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnök májusban Békéscsabán járt, és hogy érvénytelen lett a népszavazás, ami részben a szavazás bojkottját elsőként meghirdető Demokratikus Koalíciónak köszönhető. Hozzátette: a DK képviselői, ahogy eddig, a jövőben is azon lesznek, hogy a Sokak Magyarországában lefektetett elképzeléseknek érvényt szerezzenek, és hogy ügyeljenek a törvényesség betartására.

Megosztás:

Címke: , ,