Anno 1923 - Békés vármegye és a világ 1923. auguszus első felében

2023. augusztus 13. 14:27 | Ugrai Gábor

Nincs jó hír a dinnyéről, és még a BÉKÉS ára is emelkedett. Újra átúszták a Csatornát és összecsapott Csaba és Gyula. Az adatokból az is kiderült, hogy ezer férfira ezerötvenhat nő esett. Segítség a gádorosiaknak.

Vármegyei hír – Ünnep a rászorulóknak

 

Országos hír – Nem lesz ez így jó!

 

Nemzetközi hír - Harmadik

 
Gyulai hír – Beharangozó

„Nagy érdeklődés előzi meg a vasárnapi futball mérkőzést. A Gyac ugyanis a délkerület legjobb csapatát a csabai „Élőrét“ látja vendégül. Az „Előre“ képességei nemcsak Gyulán, hanem az egész országban is közismertek, annak révén, hogy a pesti csapatokkal való folytonos mérkőzésekben mindig egyenrangú ellenfelüknek bizonyult.

A csapatnak nagyon jó ja csatársora és a védelme, halfsora különösen tartja fenn az összeköttetést a fentiek közt. Mindenesetre lelkesedéssel kell belefeküdni a játékba. A „Gyac“ csapata eddigi mérkőzésein, még mindig meglepetést szerzett ellenfeleinek. Jó csatársor után megbízható halfsor következik. A védelem jósága attól függ, hogyan tud fölállani. Előnye még a „Gyac“-nak azon jó tulajdonsága, hogy nagy lelkesedéssel játszik s bármilyen helyzetben sem veszti el a fejét. Ez pedig sók tekintetben pótolja a nagyobb technikát. Mindezeket számításba véve az „Előre“ biztos, de kis gól arányú győzelmét várjuk. A hosszabb szünet után tartott mérkőzést, mely egyike lesz a legszebbeknek, bizonyára rekordszámba menő közönség fogja felkeresni.”

 

Szolgálati közlemény – Meg kellett lépni

 
Vármegyei hír – Tragédia Gádoroson

Vármegyei hír –Ennyien vagyunk

 
Gyulai hír – Köszönet

 

Forrás

https://library.hungaricana.hu/hu/view/Bekes_1923/?pg=199&layout=s

Kép forrása

https://mandadb.hu/dokumentum/243235/02240069.jpg

További programok »

FEL