Angol komédiával indít a Jókai színház

2018. szeptember 21. 10:12 | Kovács Andrea

Vidám kísértek jelennek meg a békéscsabai teátrumban. Brit komédiával indul a Békéscsabai Jókai Színház 2018/2019-es évada.

 

 

A történet főszereplője Charles, az angol író, aki készülő regényéhez egy igazi médiumot akar tanulmányozni. Ezért bár felesége, Ruth nem lelkesedik az ötletért, vacsorázni hívja Madam Arcatit, hogy a spiritiszta szeánszot tartson nekik. A vacsorához társaságot is hívnak, hogy az írói szándék ne lepleződjön le a médium előtt. Aztán egyre fogy a konyak és a száraz martini, Madam Arcati pedig transzba esik. Meglebben a függöny majd megjelenik egy vidám kísértet...

 

Charles, az angol író szerepében Gulyás Attila (Fotó: Kugyelka Attila)

 

Az angol írót Gulyás Attila alakítja, akinek a próbák elején nehéz volt saját mentalitását visszafognia.

- Én alapvetően egy hiperaktív gyerek vagyok, mozgok, sportolok, rohanás ide-oda. Nagyon kemény magatartás kellett a próbák alatt, hogy ne kapkodjak el semmit, és megpróbáljam a leghitelesebben alakítani ezt a középosztálybeli kimért úriembert - árulta el a színművész.

A felszín mögött rejlő érzések is előtörnek a Jókai Színház idei évadának első darabjában - árulta el a darab rendezője a darab főpróbáján. - Noel Coward: Vidám kísértet című komédiája egy eredeti és hamisítatlan brit mű, amelyben nagyon finom urak és hölgyek játszanak. A karakterek végig ennek a világnak a valódiságát keresték, hogy hogyan tudnak egyszerre szórakoztatóak és derűsek, mégis kifinomultak és visszafogottak is lenni. Ez egy nagyon izgalmas játék volt emiatt, mert ebből a felszínen látható világból egyre mélyebbre megy a színdarab és az emberi lélek legmélyéről jönnek fel hangok és szólalnak meg érzések és indulatok - tette hozzá Kiss József.

A hamisítatlan brit komédia főbb szerepeit Gulyás Attila mellett Liszi Melinda, Fehér Tímea és Tarsoly Krisztina alakítják. A nagyközönség szeptember 21-én láthatja először a darabot a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

 

További programok »

Kultúra

Ez egy nem normális szakácskönyv: Megjelent Péter Erika legújabb kötete

Ez egy nem normális szakácskönyv címmel megjelent Péter Erika legújabb verses-recept kötete. Az író a Békés Megyei Könyvtárban megrendezett könyvbemutatón elmondta, hogy a kötet összeállításában a szakácskönyvek iránti fokozott érdeklődés inspirálta. Az író verses receptjeivel szeretné motiválni azokat, akik nem szeretik a verseket, illetve kevésbé járatosak a konyhában.
2020. szeptember 18. 17:32
FEL