Alzheimer – Egy kór, amiről beszélni kell – Kollár István dokumentumfilmje

2021. szeptember 21. 18:00 - 19:00
Helyszín: Csabagyöngye Kulturális Központ Békéscsaba Széchenyi utca 4.

Az Alzheimer-kórról szól Kollár István legújabb filmje, melyet szeptember 21-én vetítenek a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Nem mehetünk el ezen betegség mellett szótlanul, nem tekinthetünk erre a témára félvállról. Mindenki érintett, minden családban fellelhető sajnos demenciális beteg.

Az elmúlt években az orvostársadalom is átalakulóban van: Nemzetközi szinten és hazánkban is kezdik felfogni, kimondani a súlyos igazságot: a demencia, az Alzheimer szinte egy új népbetegség, amely ma éppúgy rengeteg áldozatot szed, mint a rák, vagy anno a pestis.

Sajnos felkészületlenül érte a tudományt, az orvosokat és a családokat is. Senki nem tudja, kinek mi a feladata, ki kihez fordulhat, hol és mi a segítség.

 

Az ALZHEIMER című filmmel ezt a kaotikus helyzetet próbáljuk némiképp orvosolni, fogalmakat, folyamatokat tisztázunk betegek és orvosok bemutatásával.

A vetítés után kötetlen beszélgetés is lesz a betegséggel kapcsolatban, ahol a résztvevők megoszthatják gondolataikat a szakemberekkel és egymással.

További információ: https://www.alzheimer.blackground.hu/celunk.html

A rendezvényen való részvételhez védettségi igazolvány NEM szükséges!

További programok »

FEL