Alsóházi csata előtt – a Pénzügyőrt fogadja a Csaba

2023. december 1. 17:51 | Kovács Dávid

A 11. helyen álló Békéscsabai KK az eddig egy sikerrel kevesebbet gyűjtő Pest vármegyei riválist fogadja szombaton, a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban.

Vágvölgyi Ákosék egy négymeccses hazai sorozat utolsó állomásán fontos összecsapást vívnak, hiszen egy alsóházi rivális érkezik majd Békéscsabára. A házigazda ezeken a találkozókon eddig egy győzelmet és két vereséget mutatott fel, miközben edzőt is váltott: Lackó Róbert helyét Vuk Pavlovic vette át a kispadon. A csabaiak az előző heti, második hosszabbításban elszenvedett vereséget követően maradtak a 11. helyen.

A Pénzügyőr a 2021/22-es szezonban a 11., tavaly pedig a 7. helyen végzett, idén azonban eddig nem remekelt. A Pest vármegyei együttes eddig két sikert aratott: az eddig nyeretlen újonc Százhalombattát, valamint a szintén alsóházi gárdának számító Eszterházy SC-t tudta legyőzni. A csapat játékát két rutinos kosaras, Tóth Zoltán és Kerkai Ákos határozza meg, a csabaiaknak rájuk mindenképp külön figyelmet kell fordítani.

A mérkőzés szombaton 17 órától kezdődik a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban, majd 19.15-től a csabaiak U20-as csapata a PSE korosztályos gárdájával csatázik. A Békéscsabai KK–Pénzügyőr mérkőzés összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkör című magazinunkban is láthatják majd!

 

További programok »

FEL