Állami kitüntetést kapott Kondor Péter

2021. augusztus 19. 14:17 | behir.hu

A Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést vette át Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöke Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszter-helyettestől Budapesten, a Karmelita kolostorban csütörtökön.

Semjén Zsolt az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából adott át Áder János köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetéseket: a Magyar Érdemrend közép-, tiszti- és lovagkeresztje, valamint Magyar Arany és Ezüst Érdemkereszt elismeréseket – számolt be róla az állami hírügynökség.

Az ünnepségen többek mellett Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöke vette át a Magyar Érdemrend középkeresztjét. 

A Békés megyei kötődésű püspük Orosházán és Szarvason nevelkedett, lelkészként szolgált Gádoroson, Nagyszénáson, Szarvason, Kondoroson, majd Békéscsabán. Négy éven át volt a Déli Egyházkerületi Bíróság elnöke, 2000-től pedig a Kelet-Békési Egyházmegye esperese, 2012 óta a Magyarországi Evangélikus Egyház Gazdasági Bizottságának elnöke. 2018 óta a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke.

 

Forrás: MTI/behir.hu

További programok »

Itthon

FEL