Állami kitüntetéseket és miniszteri díjakat kapott több Békés megyei szakember

2020. augusztus 20. 07:45 | behir

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára állami kitüntetéseket és miniszteri kulturális díjakat adott át március 15. és augusztus 20. alkalmából a Pesti Vigadóban.

A Békés megyei kulturális szakemberek közül Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Csasztvan András Mihály, a szarvasi Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Erdeiné Gergely Emőke Magdolna Brunszvik Teréz-díjas óvodapedagógus, a békéscsabai Lencsési Óvoda intézményvezetője, Lenkefi Zoltán Blattner Géza-díjas díszlet- és bábtervező művész, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Gnandt János József festőművész, díszlettervező, a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke, a Békéscsabai Jókai Színház volt festőtárvezetője.

Bánffy Miklós-díjban részesült Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója.

Forrás: MTI

 

 

További programok »

Kultúra

Rákász Gergely koncertorgonistát bombáztuk kérdéseinkkel

Mindössze 15 évesen, az ország legifjabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. Az azóta eltelt közel három évtizedben összesen több mint 1500 fellépése volt. Hogy bírja a tempót? Milyen szerepet játszik az életében a család? Mit jelent számára az advent és a karácsony? Mennyire amerikai vagy éppen magyar az a mentalitás, ami szerint az életét éli? Rákász Gergelyt ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel bombáztuk, s ő derekasan állta a sarat.
15:00
FEL