Áldozatsegítő Központot hoznak létre Békéscsabán

2022. február 28. 18:52 | Hidvégi Dávid

Áldozatsegítő központot hoznak létre Békéscsabán – jelentette be szerdán egy sajtótájékoztatón a Csabagyöngye Kulturális Központban Varga Judit igazságügyi miniszter és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

A hétfői tájékoztatón a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a magyar kormány határozott szándéka, hogy 2025-ig minden megyeszékhelyen létrejöjjön áldozatvédelmi központ. Herczeg Tamás hozzátette: egy ilyen intézmény összefoglalja az állami, az önkormányzati és a civil szándékot.

Az igazságügyi miniszter hangsúlyozta: a kormány nagy léptékkel halad az áldozatsegítő központok létrehozásában, hiszen a békéscsabai már a 13. lesz az országban. Varga Judit kiemelte: az állam egyik elsődleges feladata, hogy a bajbajutottak mellé álljon. Az országos áldozatsegítő központokban 0-24 órás a segítségnyújtás, a központ a 06-80/225-255-ös telefonszámon elérhető. A békéscsabai helyszínt még nem jelölték ki.

– Láthatjuk, hogy az elmúlt 12 évben 70 százalékkal csökkent az elkövetett bűncselekmények száma. Hihetetlen a közbiztonság javulása. A csökkenő bűnügyi statisztika mellett egyre növekvő áldozatvédelmi hatékonyságot szeretnénk produkálni, amivel el tudjuk mondani, hogy nincs segítség nélkül maradt bajbajutott magyar ember – fogalmazott a miniszter.

További programok »

FEL