Áldassék a gyümölcs! – Egyre többen alkalmaznak üveges „fertőtlenítőt”

2020. április 23. 14:58 | Such Tamás

„A srácok már harmadjára fordulnak – mutat a napokban egy huszonéves korú, néhány tagú csoport felé az egyik csabai kisboltban a pénztáros – kiürült az italkészletük.”

„Feltűnően sok a szemét a szelektív hulladékgyűjtő szigeteknél…” – üvölti a népszerű közösségi hálózat jó néhány felvétele. Tettünk egy kiskarikát a városban.

Egy Féja Géza téri lakos szerint ez a helyzet tipikusan a 22-es csapdája: a közértekben épp a koronavírus miatt nem veszik vissza az üvegeket, így mindenki idehozza. Szelektív Lacikáék most vitték el a szemetet, de az üvegeket nem.

(Kukás információink szerint az üvegeket pénteken viszik el.)

 

Szelektív hulladékgyűjtő

Az üvegért pénteken jönnek

 

Hozzáfűzi, az egyik pincészet igazgatója azt nyilatkozta, hogy hatszorosára nőtt a forgalmuk a normál állapotokhoz képest; amúgy a legcsúnyábbak a kukák, és a legszebbek pedig a kertek.

A Haán Lajos utca és a Lepény Pál utca közti kisjátszótér szomszédságában funkcionáló szelektív hulladékgyűjtő valóságos illegális göngyöleg-gyűjtő.

 

Galéria

„Sokszor azt látom az ablakból – mondja az egyik tízemeletesben lakó nő –, hogy drága autókból pakolják ki azt a rengeteg üveget, de sok minden mást is, például kaját. És leginkább attól félek, hogy az ételmaradék miatt nehogy ellepjék a környéket a patkányok. Gondoltam is, hogy fölírom a rendszámukat, de minek cirkuszoljak?”

Míg a század eleji írók a vonaton utazva, vagy a csehókban jegyzetelve gyűjtötték a népi gondolatokat, nekünk „csak” a virtuális tér jutott.

Egy ismerős képhez, a teljesség igény nélkül az alábbi posztokat olvashatjuk:

 

Szelektív hulladékgyűjtő

Hétfőn volt szelektív ürítés, a kép szerda reggel készült

 

„Üveges fertőtlenítő.”

„Áldassék a gyümölcs.”

„Valahogy el kell ütni az időt.”

„A város minden részéről hordják ide az emberek sokszor zsákszámra vagy apránkent... de itt landol. Szerintem 2 naponta el kellene vinni... akkor nem lenne ennyire gáz. Lehet, hogy csupán most tartják a tavaszi lomtalanítást!!!??!!...”

„A járványra való tekintettel, határozatlan időre nem váltanak vissza üveget!”

„De szinte minden nap valaki rengeteg üveget szokott hozni. Megáll az autóval, és dobozszámra pakolja ki az üvegeket, van, hogy fél óráig is dobálja be kukába. Azt hiszem, hogy azok akik néhány üveget hoznak ide, azok már nem tudják csak a kuka mellé letenni.”

További programok »

FEL