Alapítványt hoztak létre a koraszülött mentőautó gyűjtésére

2016. szeptember 10. 11:12 | Laczkó Viktória

Új, korszerű, Békés megyét ellátó koraszülött-mentőautóra gyűjt a nemrégiben erre a célra létrehozott Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány. Az autóra nagy szükség van a megyében, ugyanis évente több mint háromszáz szállítás történik a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház intenzív koraszülött osztályra Orosházáról, Békéscsabáról és a gyulai szülészetről.

Idén májusában fogott hozzá a koraszülött-mentőautó megvásárlásához szükséges összeg yűjtésébe az egyik gyulai civil szervezet, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület. Az akkor tartott sajtótájékoztatón az elnök Felföldi Sándor foglalta össze azt, hogy honnan jött az ötlet.

- Az egyik egyesületi tagunknak tavaly született kisfia. Ő akkor szembesült azzal, hogy az a mentőautót, ami segít a kisfián, Szegedről kell várni. Azóta a háttérben történnek az előkészületek és most úgy néz ki, hogy minden adott ahhoz, hogy az egyesület elkezdhesse a munkáját és összegyűjtse a pénzt - mondta Felföldi Sándor.

 

Kincs, ami nincs 

A feladat nagysága azonban időközben megkívánta, hogy egy nagyobb, megyei szervezetet hozzanak létre arra, hogy összegyűjtsék az összeget a koraszülött mentőautóra. Így jött létre a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány.

- Nemcsak az ötvenmillió forintról van szó, hanem arról is, hogy a későbbiekben a működtetése, az alkatrészek cseréje, az autó fenntartása megkívánja egy másik alapítvány létrehozását. Egy olyan alapítványét, ami mindenkié, Békés megyéé. A nevet is - a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány - ez alapján választottuk, jelezve azt, hogy az eszköz nem Gyulához tartozik, nem Békéscsabához, hanem minden Békés megyei emberhez. Ez a mi közös kincsünk - mondta el Dr. Abdulrahman Mohamed az alapítvány kuratorium elnöke.

Az alapítvány bankszámlaszáma: 54000131-11035374

További programok »

FEL