Akadálymentesített kisbusz segíti a rászorulókat Gyulán

2021. december 7. 15:10 | Vincze Attila

Kedden mutatták be azt az akadálymentesíttett mikrobuszt, amelyet a Slachta Margit Alapítvány segítségével vásárolt a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény a támogatószolgálat feladatainak ellátásához. Az új, korszerű gépjármű elsősorban a gyulai járásban lakó hátrányos helyzetű, vagy fogyatékossággal élő személyek szállításában nyújt segítséget.

A gyulai városháza udvarán tartott keddi tájékoztatón Görgényi Ernő polgármester elmondta, hogy a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény sokrétű tevékenységet végez, többek között a fogyatékossággal élő személyek szállítását is. Hangsúlyozta, hogy a korábbi, közel félmillió kilométert futott gépjármű már nem elégítette ki a kistérségi intézmény igényeit, ezért időszerű volt már egy új gépkocsi beszerzése.

– Ez egy nagyon fontos küldetés a számunkra, hiszen a járművel a fogyatékossággal élő embertársainknak segítünk eljutni ügyeket intézni, bejárni a munkahelyükre vagy adott esetben szórakozni, vagy a gyermekeknek iskolába, óvodába, ezért is fontos, hogy ezt korszerű, jó műszaki állapotú gépkocsival tegyük – fogalmazott. 

Kép: Bucsai Ákos/BMC

 

Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény vezetője arról beszélt, hogy az új jármű már két hete bizonyít a mindennapok során. Kiemelte, hogy a pályázat kapcsán nemcsak a gépkocsit tudták megvásárolni, hanem az autó akadálymentesítését is el tudták végezni. 

– Nagy segítség, már csak azért is, mert a kollégáknak nem kell legörnyedve a gépjármű belső terén belül közlekedniük, segíteniük az ellátottakat, hanem ezt felegyenesedve is megtehetik, mindemellett a cserénél az üzembiztonság és az ellátottaink biztonsága volt a fő szempont – mondta az intézményvezető. 

Dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője beszédében a pályázat részleteiről is szólt. A nagyméretű mikrobusz megvásárlásához szükséges anyagi támogatást a Slachta Margit Alapítvány nyújtotta az intézmény számára. 

– Az alapítvány 8 millió forintot biztosított arra, hogy a gyulai kistérségi társulás gyermekjóléti és szociális intézménye kiemelten mindenféle szociális támogatást, de főleg a hátrányos helyzetű, szociálisan érintett, mozgáskorlátozott vagy éppen fogyatékkal élő emberek ellátását szolgálja – részletezte.  A politikus hozzátette, hogy az új járművet olyan rámpával szerelték fel, amely akár két kerekesszékes személy szállítására is alkalmassá teszi, így a normál ülések mozgatásával pillanatok alatt akadálymentesített gépkocsivá lehet alakítani. 

További programok »

Gyula

FEL