A történelmi fürdővárosban 2023-ban is több fejlesztés valósult meg

2024. január 4. 12:00 | Kovács Andrea

A térség idegenforgalmi központjaként ismert Gyulán 2023-ban is több jelentős beruházás kezdődött, illetve fejeződött be. A várfürdőben folytatódtak a vendégek kényelmét szolgáló beruházások, több utat újítottak fel és karácsonyra a korszerűsített Százéves cukrászda is újra kinyitott.

A gyulai központú 3. számú országgyűlési választókerülethez 20 település tartozik, hat város és tizennégy kisebb település. Az elmúlt évben összesen közel 10 milliárd forint értékben valósultak meg beruházások ebben a térségben. 

– Hazai, illetve európai uniós forrásból több utat is felújítottak, Gyulán, ezek közül a két legjelentősebb a Tiborc utca, amelyet 2022 év végén adtunk át, de 2023-ban tudtunk először használni. A gyulai elkerülőt illetve a csabai utat összekötő Rosu utcát december 15-én adtuk át. Ez egy nagyon fontos útszakasz, mert itt még nagyon sok beépítetlen rész van, amely alkalmas arra, hogy gazdasági társaságok munkahelyteremtő beruházásokat hatjtsanak végre és itt szeretnénk a déli-ipari parkot kialakítani – mondta el dr. Kovács József

 

Fotó: behir.hu

 

A Gyulai Várfürdő fejlesztéséről és kapacitásbővítéséről dr. Görgényi Ernő polgármester beszélt. Mint elmondta: a kórház egykori reumatológiai szakrendelőjének közel egymilliárd forint értékű átalakításával június végén indult el az intézmény négy évszakos szolgáltatóvá válása.

– Sokkal több és korszerűbb öltöző várja a vendégeket 2024 tavaszán, ami azért is nagyon fontos, hiszen nem mindegy, hogy a fürdővendég milyen körülmények között öltözik át, illetve helyezi biztonságba ruháit, értéktárgyait. Emellett a gyógyászati és a wellness-masszázs rész is megújul a várfürdőben, ez egy újabb előrelépés a versenyképesség megőrzésében. Gyula polgármestere azt is kiemelte, hogy egymilliárd forintot nyertek komplex turisztikai fejlesztésre, melyből három beruházás valósult meg: az első ütemben a Nagyváradi úti kerékpárutat építették ki, majd az év második felében a Százéves Cukrászda és a mellette lévő a Ladics-ház felújítása is megvalósult. 

További programok »

FEL