Átadták a Gyulai Várfürdő új vízi gyermekparadicsomát - galériával

2022. augusztus 10. 16:46 | Vincze Attila

Hivatalosan is átadták a Gyulai Várfürdő vízi gyermek-paradicsomát szerdán. A beruházás része annak a 3 milliárd forintot meghaladó fejlesztési programnak, amely során a fürdő szolgáltatásai tovább bővülnek majd.

A fürdő új turisztikai attrakciójának építése tavaly decemberben kezdődött el, a beruházás alapkövét februárban pedig tették le. Szerdán tartották az önmagában több mint egymilliárd forintos fejlesztés ünnepélyes megnyitóját.

Kovács József, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy Gyula elsősorban a családos kirándulások színhelye, az új vízi gyermekparadicsom is ezt erősíti meg.

– A különböző szállás és egyéb lehetőségek mellett, a gyermek vízi paradicsom mai átadása egy óriási lehetőség a családosok számára, hogy még inkább Gyulára jöjjenek, azonban már eddig is nagyon sokan megtiszteltek bennünket – részletezte.

Kónya István, Gyula alpolgármestere kiemelte, hogy a fürdő legújabb fejlesztése tökéletesen illeszkedik a város hosszú távú turisztikai koncepciójába, miszerint a település az ország egyik legismertebb és legkedveltebb utazási célpontja legyen.

– 2010 októberétől látjuk azt a célt, hogy Gyula legyen egy virágzó, kultúrájában sokszínű és bővelkedő, fejlődésében gyarapodó város, erős és sikeres közösségek otthona – jegyezte meg.

Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a közel ezer négyzetméteres, gyermekeknek szóló fejlesztés a fürdő nyári kínálatát bővítő, hiánypótló eleme lesz.

– Ez az új tér emeli a szolgáltatások színvonalát, teljesebbé teszi a látogatói élményt, és ami nagyon fontos, hogy növeli, növelheti a családok itt tartózkodásának idejét – magyarázta.

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő vezérigazgatója beszédében felidézte, hogy a beruházás a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programnak köszönhetően jöhetett létre és a húsz évvel ezelőtt épített, mára elavult szabadtéri gyermekmedence helyén készült el.

– Olyan gyermekparadicsomot álmodtunk meg és hoztunk létre, amely remélhetőleg az elkövetkezendő 10-15 évben ki fogja állni az idő próbáját, hiszen csak az élmény installáció olyan volumenű, amely az országban egyedülálló. A Balatonon épül majd egy hasonló, illetve Közép-Európában csupán kettő ilyen csúszda installáció épült fel – fogalmazott.

Az esemény végén a résztvevők jelképes szalagátvágással hivatalosan is átadták a gyermekek számára a fürdő új attrakcióját.

 

Galéria

További programok »

FEL