Akadályba ütközhet a kutyafuttatók létesítése

2019. március 9. 14:19 | Szendi Rita

Kutyafuttatók létesülhetnek Békéscsaba három pontján egy pályázat révén. Sokan azonban nem örülnek a tervezetnek, ezért egyelőre kétséges a beruházás.

 

 

A közgyűlés február 21-ei ülésén a képviselők megszavazták, hogy a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. adjon be egy pályázatot, mely révén három kutyafuttató létesülhetne Békéscsabán. Az állatok számára egy 10x30 méteres, zárt részt alakítanának ki a város különböző pontjain.

A vagyonkezelő zrt. vezérigazgatója megkeresésünkre elmondta, hogy ez egy 100 százalékban támogatott pályázatról van szó. A három futtató közül az egyik a Lencsési-lakótelep elején, a másik Jaminában, a harmadik pedig a Bartók Béla úton épülhetne meg. Kozma János arról is beszélt,  hogy a közeljövőben megvizsgálják a különböző véleményeket, mint mondta: korábban már elindult egy aláírásgyűjtés, hogy legyen a városban kutyafuttató, így biztos sokan vannak, akik örülnének ennek az újításnak.

Ezzel szemben az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon többen is kifejtették véleményüket, és sokan úgy gondolják, hogy a kutyafuttató zavaró hatással lehet az ott lakókra, de vannak olyanok is, akik egy új játszótérnek jobban örülnének.

A 7.tv stábja felkeresett egy kutyakiképzőt, aki elmondta, hogy mire kell odafigyelni egy kutyafuttató építésénél. A szakember szerint a létesítmény célja, hogy a kutyák levezethessék a felesleges energiájukat.

- Fontos, hogy biztonságos körülmények között épüljön meg, ezért is kell bekeríteni. A mérete adott, hiszen fontos, hogy az állatok jól tudjanak mozogni. Nagyon meghatározó az is, hogy megfelelő alapja legyen a kerítésnek, hogy a kutyák ne tudjanak alul kibújni – fejtette ki a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület vezetője. Mint mondta: biztos benne, hogy egy házirendje is lesz a kutyafuttatóknak, amit érdemes betartani. Kovács Erika azt is kiemelte: nagyon fontos, hogy a közösségbe engedett kutyáknak minden szükséges oltással rendelkezzen.

 

További programok »

FEL