Az Öntözött réten és az Erzsébet-lakóparkkal szemben lesz kutyafuttató Csabán

2019. július 11. 08:57 | behir

Kutyafuttatót alakítanak ki a Lencsési lakótelepen, az Öntözött réten, a Szabó Pál tér mögött területen és Jaminában, az Erzsébet-lakóparkkal szembeni üres részen – hangzott el a CsabaParkban megtartott lakossági fórumon július 9-én. A Lencsésin az eredeti tervek szerint a Fecskeháztól 50 méterre helyezték volna el a futtatót, ám lakossági kezdeményezésre új helyszínt kerestek.

 

A városban élők közül néhány hónappal ezelőtt többen aláírást gyűjtöttek azért, hogy legyen Békéscsabán kutyafuttató, mások viszont nem értettek egyet ezzel. A közgyűlés is foglalkozott a kérdéssel, és a lakossági megkereséseket is figyelembe véve a Lencsési lakótelepen, valamint az Erzsébet-lakóparkkal szembeni területen kialakítandó kutyafuttató létesítésére adott tulajdonosi hozzájárulást.

 

A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Kozma János a lakossági fórumon megjegyezte, hogy az érvényben lévő szabályok szerint csak otthon lehetne a kutyákat szabadon engedni, közterületen pedig pórázon, szájkosárral kellene őket sétáltatni. Azért indult országos kezdeményezés a kutyafuttatók létesítésére, hogy négylábú kedvenceink ellenőrzött körülmények között mozoghassanak és játszhassanak egy számukra kijelölt helyen. A csabai helyszínek ügyében kikérték a lakosság véleményét is.

 

– A Lencsésin élők ellenezték, hogy a Fecskeház közelében legyen a kutyafuttató, mert ott a közelben sok gyermekes család és idős ember él. Ezután megvizsgáltuk a területet és igyekeztünk olyan helyet keresni, amely kellően távol van a házaktól. Ehhez még az új, modern technikát, a műholdas keresést is bevetettük, hiszen azon pontosan látszik, hol vannak a házak, hol vannak a fasorok, hol vannak a nagyobb távolságok. Így találtuk meg a helyet az Öntözött réten, a Szabó Pál tér mögötti területen – emelte ki Kozma János, hozzátéve, hogy ez a száz százalékban pályázati forrásból támogatott beruházás az ősszel készülhet el.

 

Kozma János beszélt arról is, hogy Jaminában az Erzsébet-lakóparkkal szembeni, jelenleg üres területen, a repülőhíd lábától nem messze lenne a másik kutyafuttató, kellő távolságban a házaktól. Ez ellen senki sem emelt kifogást.

 

További programok »

Itthon

Szalmonellába halt bele egy gyulai étterem vendége

Egy 2016-os ügy előkészítő ülése zajlott a Gyulai Járásbíróságon csütörtökön. A vádirat szerint az egyik gyulai étterem huszonhat vendége fertőződött meg szalmonellával, egyikük a fertőzés következtében elhunyt.
15:17
FEL