Ajándékot készítettek a gyulai lakásotthon lakói

2021. december 16. 16:00 | Csiffáry Zsuzsanna

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyulai lakásotthonaiban élő közel 30 gyermek és fiatal karácsonyi ajándékkal készült a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény által gondozott lakóknak. Az ajándékokat szerda délután adták át.

A csomagokat az Orsovai utcai, a Temesvári úti és az Arany János utcai lakásotthon lakói saját kezűleg készítették, és azokat személyesen szerették volna átadni. A járványhelyzet miatt erről le kellett mondaniuk, a 40 darab csomagot a gyermekek nevében Szurovecz Renáta adta át, mert ő volt a legaktívabb az ötlet megvalósításában.

 – Az ajándékozás jó érzéssel tölt el. Alapból kreatív szakmát tanulok, amely során különböző dolgokat készíthetek, és örülök, hogy ezt a képességemet mások javára használhatom fel  – fogalmazott Szurovecz Renáta. 

Popáné Portörő Erzsébet, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény telephelyvezető-helyettese fontosnak tartja a jó kapcsolatot a lakásotthonnal.  

– Arról nem is beszélve, hogy van olyan az ajándékozottak között, akinek tényleg csak ez a kapott csomag lesz az ajándéka karácsonykor – tette hozzá Popáné Portörő Erzsébet. 

A lakásotthon Békés megyei területi igazgatója elmondta, hogy a családjukból kiemelt gyermekek érzékeny hozzáállása az ünnepekhez és a szociális központ lakóihoz abból fakad, hogy pontosan tudják, milyen érzés család nélkül ünnepelni.

 – Mindig gondoskodunk arról, hogy a gyermekek nagyon sok programban vegyenek részt. Így lehetőségük van megmutatni azt is, hogy ki, miben tehetséges – mondta el Bulla Erika, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Békés megyei területi igazgatója. 

Hozzátette: a karácsonyi ajándékozásnak az a lényege, hogy örömet szerezzünk embertársainknak, és ezzel a lakásotthonban lakó fiatalok is magukkal tudják vinni az „adni öröm” elvét.

További programok »

FEL