Adventi készülődés: Emlékeztet, felkészít és vigasztal ez az időszak

December 2-án lesz advent első vasárnapja. Folyik a készülődés, koszorúalapokat, gyertyákat nézünk, összegyűjtjük a sétáink során azokat a kincseket, amelyekkel feldíszíthetjük a lakásunkat, ünnepibbé tehetjük a várakozás időszakát.

Nemcsak otthon, de az óvodákban, iskolákban is készülnek ajtódíszek, adventi koszorúk, mécsesek, mécsestartók, természetes illatosítók és mézeskalácsok. Békéscsabán, a Szeberényi Gusztáv Adolf evangélikus iskola több diákja például a péntek délutánt szentelte annak, hogy a szüleivel együtt alkosson. A program az evangélikus kistemplomban indult, ahol a Palinta Társulat Karácsonyi csillag című előadása segítette a ráhangolódást az alsósok közreműködésével. Ezután az iskolába mentek vissza a gyerekek és a szülők, ahol egy bábozós, mesés, közös élményekkel teli délutánt tölthettek együtt, miközben alkottak.  

 

 

Mint azt Réth Katalin iskolalelkész kiemelte: az advent négy hete a várakozás ideje, de az advent nemcsak várakozást, hanem eljövetelt is jelent. A vasárnapi ige Zakariás próféta könyvéből is erre emlékeztet bennünket, hiszen így szól: Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas…

– Ez az időszak tehát emlékeztet, felkészítésre sarkall, de vigasztal is bennünket. Emlékeztet Jézus születésére, felkészít arra, hogy várjuk újbóli eljövetelét, és vigaszt nyújt azzal, hogy mindig van új kezdet, mindig lehetőség van az újrakezdésre – fogalmazott Réth Katalin.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,