Betlehemes műsor a Kölcsey Utcai Óvodában

2018. december 24. 07:58 | Szendi Rita

Karácsonyi műsorokkal zárták az évet a Békéscsabai Kölcsey Utcai Óvodában. Az intézmény nagycsoportosai adták elő a már hagyománynak számító betlehemes műsort. Az óvónők évek óta a gyerekekkel együtt gyújtják meg a negyedik adventi gyertyát, ezzel is karácsonyi hangulatot teremtve.

Díszek és képeslapok mindenhol – a legkisebbek már hetek óta készülnek az ünnepre a Kölcsey Utcai Óvodában. Évek óta hagyománynak számít, hogy a nagycsoportosok egy karácsonyi betlehemes műsort adnak elő a szülőknek. A nagycsoportosok mellett a kisebbek is készültek egy-egy dallal vagy verssel. Az óvoda vezetője elmondta: az intézményben nagyon fontosnak tartják, hogy az adventi hetekben felkészüljenek a legszebb családi ünnepre.

– Minden évben nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományok ápolására, amelybe beletartozik az adventi időszak is, erre együtt készülünk. Különböző kézműves tárgyakat készítünk, dalokat, verseket tanulunk. A betlehemes műsor már hagyománynak számít az óvodánkban, amelyet minden évben a  nagycsoportos gyerekek adnak elő. A kollégáim a mindennapokba illesztették be a gyakorlásokat, játékos módon, napok, hetek óta készültek erre az alkalomra – fogalmazott a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda vezetője, Pribelszki Péterné.

A betlehemes műsor végén a negyedik gyertyát is meggyújtották az adventi koszorún, majd mindenki kapott egy-egy szaloncukrot.

További programok »

FEL