Adventi alkotóműhely és Luca-napi boszorkányságok a Munkácsy Emlékházban

2018. december 18. 12:12 | Kovács Andrea

Az adventi készülődés jegyében a Munkácsy Emlékház is több programot szervezett. Kreatív alkotóműhellyel várták az iskolás gyerekeket, a Tűz-kör Kulturális Közhasznú Egyesület szervezésében pedig a Luca-napi népszokásokkal is megismerkedhettek az érdeklődők.

 

 

A Munkácsy Emlékházban minden évszakban és minden ünnephez kapcsolódóan igyekeznek a múzeumpedagógiát beépíteni a foglalkozásokba – mondta Bogdán Adrienn kulturális szervező. Az adventi alkotóműhelyben a szlovák iskola 3. osztályos diákjai karácsonyfadíszeket, képeslapokat, illetve apró kis dísztárgyakat készítettek.

 

Fotó: Kovács Dénes

A néphagyományokat felelevenítve Luca-napot  tartottak a Tűz-kör Közhasznú Kulturális Egyesület szervezésében. Zalai Erika az egyesület elnöke elmondta: nyolcadik alkalommal rendezik meg a Luca-napi boszorkányságokat családi hagyományőrző rendezvényként, mellyel a jeles naphoz kacsolódó néphagyományokat szeretnék feleleveníteni.

A Madách utcai iskolásoknak a Luca székéről Gerlai Ferencné Ica néni beszélt. A luca naphoz kapcsolódóan színes cicafejeket, varázspálcát készíthettek. A gyerekekhez egy igazi fekete macska is ellátogatott, és boszorkányjelmezbe öltözve lehetett fotózkodni a Munkácsy emlékházban tartott Luca napi rendezvényen.

 

További programok »

FEL