Ablaktárlat nyílt az Almásy-kastélyban

2021. február 1. 16:35 | behir.hu

Egyenesen a raktárból című kiállításon a gyulai Erkel Ferenc Múzeum gyűjteményének ritkán látott darabjai tekinthetők meg.

A tárlat a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont télikertjében várja az érdeklődőket. 

– A pandémiás helyzetre adott első reakciók – ahogyan az élet számos területén – az online jelenlét megerősítései voltak a múzeumi szférában is. Mostanra azonban mintha megcsömörlöttünk volna a virtuális tartalmaktól; emiatt gondoltuk offline, személyes élmény lehetőségét biztosítani. Teljesen tudatos döntés volt az ablaktárlat megvalósítása – fogalmazott Fekete-Dombi Ildikó, a múzeumot és a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kiállításokért felelős ügyvezető igazgatója.

A közönség a rendhagyó kiállítás első alkotását egészen a mai napig nem tekinthette meg. A műtárgy egy ismeretlen, 19. századi alkotó Martell Károlyt ábrázoló lovas szobra. A szobor mellett rövid szöveg ad információt az alkotásról és szereplőjéről. 

– Péntektől péntekig, egy-egy hétre állítjuk ki az Erkel Ferenc Múzeum gyűjteményében található tárgyakat – közölte Fekete-Dombi Ildikó. Hozzátette, hogy a rövid kiegészítő szövegek minden alkalommal az érdeklődők segítségére lesz. 

Az Egyenesen a raktárból elnevezésű ablaktárlat február 5-től  – természetesen más műtárgyakkal – az Erkel Ferenc Emlékház bejáratánál is megtekinthető lesz, ugyancsak egy héten át tartó időszakokban. A műtárgyakat az Almásy-kastély és az Erkel emlékház Facebook-oldalán is bemutatják majd. 

Forrás: Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft.

További programok »

FEL