A villamosipari képzéseket népszerűsítették a Trefortban

2018. szeptember 27. 08:01 | Gyemendi Réka

A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Trefort tagiskolája egész napos Villamos Szakmai Napot rendezett szeptember 26-án. Az intézmény udvarán kiállítás segítségével mutatkoztak be a rendezvény támogatói, míg a BSZC központi épületének tanácskozó termében több előadást is meghallgathattak az érdeklődők például a villanyszerelő szakma szépségeiről. A rendezvényre főként a beiskolázásra készülő nyolcadikos diákokat és szüleiket, valamint a Trefort iskola tanulóit várták.

 

 

A programok délelőtt kezdődtek két, a villamosipari tevékenységeket ismertető előadással. Ezen kívül 9 kiállítót tekinthettek meg az érdeklődők, ahol bemutatták a korszerű technológiának megfelelő eszközöket és anyagokat. Ebéd után újabb 3 előadás vette kezdetét, mely már komolyabb szakmai ismereteket követelt. A látogatók tesztlapokat is kitölthettek, a legjobban teljesítőket pedig ajándékkal jutalmazták. Zárásként egy kosaras autóbemutatót rendeztek, mely során egy leszakadt telefonkábel javítását szemléltették.

Kiss Mihály, a Trefort tagiskola igazgatója elmondta: fontosnak tartják a villamosipari képzéseket, hiszen az intézmény egykor villamosipari szakközépiskola volt. Tapasztalatai szerint komoly igény mutatkozik a szakemberekre, de nincs elég jelentkező, ezért a rendezvénnyel lehetőséget akartak teremteni arra, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek a szakma rejtelmeibe.

– Nincs olyan villamosiparban végzett tanulónk, aki ne válogathatna különféle állásajánlatok közül. Korszerű munkakörülmények között javítani, létesíteni, tervezni: mindenre van mód és lehetőség. Több továbbtanulási lehetőséget is nyújtunk, hiszen a fiatalok tanulhatnak szakmunkás szinten, szakközépiskolában, szakgimnáziumban vagy technikusi szinten – emelte ki az igazgató.

Kiss Mihály szerint egy szakképző iskolának kötelessége, hogy a vállalatokat az iskola kapuin belülre hozza és bemutassa a diákoknak az anyagi- illetve karrierlehetőségeket is.

További programok »

Itthon

Nem sikerült elhúzni

Egy autót húzott maga után egy férfi Sarkadon. Észrevette ezt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a gyanús esetről azonnal értesítette a kollégáit. A rendőrjárőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a forgalomból kivont járművet egy lakatlan ház udvaráról lopták el.
2022. január 28. 18:46
FEL