A Vasutas művelődési házban találkoznak a hobbi elektronika szerelmesei

2022. május 30. 18:52 | behir.hu

Az idén immár ötödik alkalommal rendezik meg a Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozót, az eseménynek június 11-én a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Ház ad otthont.

A szervezők közlése szerint a találkozóra nem csak az elektronika hobbistáit várják, minden bizonnyal remekül érzik majd magukat a vasútmodellezés, a retro számítógépek és videojátékok, a rádióamatőr világ, a hangtechnika, a nosztalgia rádiók és a robotika kedvelői is. Mint írták, a főszervező, Mohácsi Tamás igyekszik évről-évre újdonságokkal színesíteni a rendezvény kínálatát. Az idei találkozón bemutatkoznak a Békés Megyei Könyvtár Digilabor robotjai, a Békéscsabai Városi Rádió Klub és a békéscsabai Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub tagjai, továbbá a RoboKaland digitális alkotóműhely, valamint több, az ország számos pontjáról érkező magángyűjtők is.

A program részeként retro számítógépeket, konzolokat és videojátékokat lehet majd kipróbálni, meg lehet tekinteni különleges, látványos, egyedi tervezésű nixie órákat, de lesz „ki mit épített” bemutató és ötletbörze is. Megrendezik az elektroncsöves és félvezetős erősítők, hangfalak párbaját, a rádiózás kedvelői pedig nosztalgia és katonai rádiókkal ismerkedhetnek. Lesz robotika bemutató, s emellett lehetőség adódik majd vasútmodellezésre, valamint alkatrészbörzére, csere-berére is. Elmondható, hogy nemcsak a látogatók jelennek meg egyre nagyobb számban, de a kiállítók száma is megnőtt, valamint az általuk bemutatott, leginkább saját készítésű készülékeké is – ismerteti a közlemény.

Mint fogalmaznak: a találkozó jellemzően több generáció számára is élményt jelent, hiszen ez egy jó alkalom megcsodálni a régmúlt eszközeit és megismerkedni a legújabb technikai vívmányokkal. A rendezvény hobbi elektronikával foglalkozó internetes fórum tagjainak találkozójából nőtte ki magát, amelyre idén már több mint 100 látogatót várnak.

Az eseményt június 11-én 9 és 15 óra között rendezik meg a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Házban.

Egy korábbi, hasonló esemény képe a Vasutasból:

Galéria

További programok »

FEL