A tűzoltókról és munkájukról alkottak a gyerekek

Alkotói pályázatot hirdetett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság óvodás és iskolás gyerekeknek. A megyei fordulóra idén rekordszámú, mintegy 350 nevezés érkezett. Az alkotásokat zsűri értékelte, a díjátadót hétfő délután tartották Békéscsabán.

Kitárultak a békéscsabai tűzoltóság kapui a pályázaton díjazott gyerekek és szüleik előtt. A kicsik és nagyok együtt nézhették meg a tűzoltóautókat és azt, hogyan csúsznak le a tűzoltók a csúszdán – mintegy jutalmul az elkészített pályamunkákért.

A gyerekek különbözőképpen ábrázolták a tűzoltók munkáját: volt, aki lerajzolta, hogyan képzeli az erdőtüzet és az oltást, de volt, aki azt fogalmazta meg egy lírai költeményben, hogy mennyire hétköznapinak és bosszantónak tartjuk a tűzvédelmi próbákat, szirénákat, holott azok életeket menthetnek.

 

A megyei forduló díjait Békéscsabán adták át. Fotó: Barna Tamás

 

Szűcs Csaba tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője kérdésünkre elmondta, hogy három korcsoportban, több kategóriában nevezhettek a gyerekek – köztük rajzokkal, számítógépes alkalmazásokkal, verssel, mesével. A megyei fordulóra rekordszámú, mintegy 350 pályázat érkezett, közülük választották ki a legjobbakat. A kezdeményezést a Békéscsabai Médiacentrum Kft. is támogatta, három különdíjjal.

A kategóriák első helyezettjei az óvodások kivételével továbbjutnak az országos versenyre. Az utolsó forduló eredményhirdetését a Fővárosi Nagycirkuszban tartják, Budapesten.

A megyei forduló díjait Békéscsabán adták át. Fotó: Barna Tamás
Megosztás:

Címke: , , ,