Új eszközöket kaptak a megye tűzoltói

2019. november 26. 13:34 | D. Nagy Bence

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által idén kiírt pályázat révén új eszközöket adtak át a Békés megyei önkéntes tűzoltó egyesületeknek és mentőcsoportoknak.

Összesen 18 egyesület részesült támogatásban a pályázatnak köszönhetően. Az elnyert eszközök a megyében önkéntes szolgálatot végző tűzoltók és mentőcsoportok munkáját segítik, erősítve a beavatkozási képességet – mondta az átadáskor Kiss András tűzoltó ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

A pályázatra 925 millió forintnyi összeget különítettek el a központi költségvetésből, ebből 40 millió forint jutott Békés megyére – emelte ki Gombos Erik megbízott szóvivő. Az érintett egyesületek 15,5 millió forint értékben kaptak tömlőket, sugárcsöveket, egyéni védőeszközöket, kéziszerszámokat, motoros láncfűrészeket és légzőkészülékeket. A szóvivő kifejtette, hogy a pályázati összegből az önkormányzati tűzoltóságok is részesültek: a békési, a tótkomlósi és a gyomaendrődi állomások egyenként 4 millió forint értékű eszköztámogatást kaptak.

A pályázat kapcsán kiemelkedő segítséget kapott a Körös Mentőcsoport is. A Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség által 12,5 millió forint értékben vásárolt kisbusszal a szövetség a Körös Mentőcsoport munkáját kívánja segíteni – mondta el Lipták István, a védelmi szövetség elnöke. A gépjármű a mentési feladatok gyorsabb elvégzésén túl az eszközszállításban is jelentős segítséget nyújthat, tette hozzá.

További programok »

Itthon

FEL