A tudomány szolgálata Békéscsabán

2018. április 27. 19:26 | Papp Ádám Sándor

"A tudomány szolgálata Békéscsabán” címmel rendeztek konferenciát szerdán Békéscsabán, a Gál Ferenc Főiskola gazdasági campusán. Az eseményen nagy hangsúlyt fektettek a megyeszékhelyen zajló felsőoktatás kérdésére is.

A békéscsabai campus új fenntartója idén februártól a Gál Ferenc Főiskola – emlékeztetett köszöntő beszédében Szarvas Péter. Békéscsaba polgármestere arra is felhívta a figyelmet, hogy míg 7-8 éve közel ezer diák járt a megyeszékhelyen található felsőoktatási intézménybe, addig mára ez a szám pár százra csökkent. A városvezető éppen ezért abban bízik, hogy a fenntartóváltással ismét jó útra térhet a campus, hiszen mint mondta: az ehhez szükséges első lépéseket a kormány már megtette.

– A kormány 2017-ben kiváltotta a campus PPP terhetit, ugyanakkor kész arra, hogy annak további pénzügyi kötelezettségeit is megváltsa. Ezek nagyon fontos lépések, hiszen milliárdos átvállalásokról van szó – hangoztatta Szarvas Péter.

A Gál Ferenc Főiskola rektora arról beszélt, hogy a jelenlegi, hanyatló campus infrastrukturája hamarosan megújul. Dr. Kozma Gábor elárulta: a rekonstrukció mellett a versenyképes diploma és szakok, képzések átalakítására is nagy hangsúlyt fektetnek.

– A mi campusunk gazdasági és műszaki képzésekre épül, friss levegőt ad az újjászerveződő békéscsabai felsőoktatásnak, a minden jóra nyitott szellemi élet friss levegőjét – emelte ki a rektor.

Dr. Kozma Gábor hozzátette: bízik abban, hogy minél több fiatalt helyben tudnak tartani, akik versenyképes diplomával helyt tudnak majd állni a piacon.

További programok »

Itthon

FEL