A tervezett ütemnek megfelelően halad Békéscsabán az útfejlesztés

2022. április 20. 13:34 | behir

A tervezett ütemnek megfelelően halad Békéscsabán az útfejlesztési program, mutatjuk, hol tart a kivitelezés.

Magyarország Kormánya a Modern Városok Program keretében 7 038 999 000 Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az Önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

A kiviteli munkák már február elejétől folytatódnak, továbbá márciustól fokozatosan az útépítés II. ütemével bővül.

A fejlesztési program jelenlegi állása és a megvalósítás tervezett ütemezése:

1. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

A kivitelezési munkák előrehaladása folytán 27 utcában az útépítménnyel elkészültek. Jelenleg 18 utcában folynak kivitelezési munkálatok, ebből 9 utcában elkészült az útalap, és megtörtént a kötő és a kopó aszfalt burkolat terítés. Ezekben az utcákban az útpadka építés van folyamatban.

 

 

2. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Az útfelújítási munkákkal 34 utcában elkészültek, rész műszaki átadás-átvételi eljárás megtörtént. Jelenleg 28 utcában folynak kivitelezési munkálatok a kopó aszfalt réteg terítéssel. A Selyemakác utcában is hamarosan megkezdődik az útfelújítási munka.

 

 

3. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A kivitelezési munkálatok 11 utcában megkezdődtek, 7 utcában vízvezeték rekonstrukciós munkálatokkal, 4 utcában már az útalapépítés van folyamatban.

További 12 utcában a munkakezdés tervezett időpontja: 2022. július 1.

 

 

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok szíves figyelmét a fejlesztéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. Tel.: 06 +36-66/241-791, e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu.

A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu weboldalon olvashatnak.

További programok »

Önkormányzati hírek

Megnyitották a békéscsabai diákság új közösségi terét

Hétfőn megnyílt a Ligeti Ijfúsági Tér, melyet Békéscsaba önkormányzata a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvánnyal közösen hozott létre a Körösök Völgye Látogatóközpont épületében. A közösségi térnek köszönhetően ezentúl új helyen szervezheti a diákönkormányzat a saját programjait.
2022. október 3. 19:06
FEL